Arròs de "Casa Bernat" de Mont (Vall d'Aran)
INGREDIENTS: ( per 4 persones )
1 l. d'Aigua mineral
1/2 kg. Ceba
2 Alls
1 Pebrot
200 gr. Carn de Vedella
500 gr. d'Arròs
4 talls de Bacallà
Pebre vermell dolç (una cullerada sopera)
Sal
Oli d'Oliva (un bon raig)
ELABORACIÓ:
En una cassola de fang, hi posem l'oli i enrosem la carn, prèviament tallada a daus i salada. Un cop enrossida, la retirem de la cassola i reservem.
Tallem la ceba i l'all, ben prim i ho sofregim tot junt a la mateixa cassola on em enrossit la carn.
Tallem el pebrot a tires d'un per tres. Quan comenci a enrossir-se la ceba amb l'all, afegim el pebrot. Ho deixem coure deu minuts a foc lent.
Afegim una cullerada de pebre vermell dolç i tot seguit hi posem la carn, l'aigua bullent i l'arròs. A mitja cocció, hi posem el bacallà i el deixem coure, fins que l'arròs estigui al nostre gust.
Aquesta preparació la podem modificar, incorporant uns talls de botifarra negre.
PD: L'Arròs te que quedar una mica sucós.
Recepta extreta del llibre: Era codina des pairs-sénhers dera Val d'Aran ( Gigant Mandrònius - Asociación Hécate )
Aquest Arròs, el trobareu durant les X Jornades de Cuina Aranesa, al Restaurant Xeflis i elaborat per en Josep Abril.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada