Cercar en aquest blog

dijous, 1 de novembre del 2007

Sinols Blanc fermentat en bota 2003


SINOLS: nom d’un llinatge d’origen normand del segle X. Defineix les muntanyes de Roses que fan de contrafort al massís del Cap de Creus, des d’on es contemplen les vinyes que donen a aquest vi el seu caràcter.


Elaboració: raïm seleccionat a mà de les nostres vinyes de més de 40 anys, de Garnatxa Blanca i Macabeu. Veremat la segona setmana de setembre, quan assoleix la plena maduració. Rendiment de 45 hl/ha. Maceració de 12 hores en fred. Fermentació sobre les mares en bótes noves de roure francès i americà a una temperatura inferior a 18º C, on reposen durant quatre mesos. Cupatge de les millors bótes.


Nota de tast: color groc amb lleus reflexos daurats. Aroma intens i llépol de fruites confitades, dàtils, flors blanques i mel amb tocs de vainilla i fumats. Sabor intens i cremós, amb una bona acidesa i persistència aromàtica, i tons de mantega salada i llevats.


Gastronomia: acompanya perfectament plats de peix, marisc, sopes, cremes, carns blanques, fumats, formatges semicurats, curats i cremosos. També convida a descobrir noves i interessants combinacions amb la gran varietat de plats de la cuina mediterrània.

Preu aprox: 8 €
+ info: