Ingredients:
- 400 g. d'arròs bomba
- 400 g. d'arròs bomba
- 300 g. de bolets (barrejats: pinatells, rovellons, rossinyols, escarlets, ceps, siurenys, camasecs, ous de reig, ....)
- 1 ceba grossa
- 1 cullerada de mantega
- sal, oli, pebre
- 1,6 litres de brou de verdures (ceba, pastanaga, porros, ...)
- 150 g. de formatge Parmesà (ratllat ben fi)
- 1 grà d'all
Preparació:
Poseu a bullir el brou de verdures. Quan hagi fet el primer bull, poseu-lo a foc lent. (posar-hi uns 2,5 l. d'aigua ja que s'evapora bastant).
Poseu en la cassola per fer l’arròs, la ceba tallada ben petita amb una cullerada de mantega. Feu-la primer a foc ben fort, i tot seguit baixeu el foc i feu-la a foc lent (uns 30 min.)
En una paella, saltegeu el bolets (tallats a la mida d'un dit) amb una mica d'all picat i amb poc oli, primer a foc ben fort i després a foc lent (uns 5 min.) abans de retirar-los, afegiu la sal i el pebre.
Un cop estigui la ceba ben doradeta, fiqueu el bolets saltejats i barregeu molt bé. Aquí es pot posar una mica de tomàquet fregit.
Al cap de 10 minuts, pugeu una mica el foc i fiqueu l’arròs. Ho barregeu molt bé durant uns 5 minuts. Un cop s'enganxin els grans d’arròs a la cassola, i tireu els 1,6 l. de brou de verdures, prèviament colat.
Ha d'estar 7 minuts exactes a foc fort, i tot seguit 7 minuts exactes a foc lent. Entre mig dels últims 7 minuts, hi afegiu el parmesà ben fi, i ho barregeu una mica (no gaire, que no es pasti l’arròs). Si veieu que encara no està l’arròs i falta aigua, n'afegiu mes (hauria de quedar una mica caldòs).Un cop acabats els 14 minuts, ho traieu del foc i el poseu al forn (uns 175º) durant 3 o 4 minuts, i ja està !!!!
Poseu a bullir el brou de verdures. Quan hagi fet el primer bull, poseu-lo a foc lent. (posar-hi uns 2,5 l. d'aigua ja que s'evapora bastant).
Poseu en la cassola per fer l’arròs, la ceba tallada ben petita amb una cullerada de mantega. Feu-la primer a foc ben fort, i tot seguit baixeu el foc i feu-la a foc lent (uns 30 min.)
En una paella, saltegeu el bolets (tallats a la mida d'un dit) amb una mica d'all picat i amb poc oli, primer a foc ben fort i després a foc lent (uns 5 min.) abans de retirar-los, afegiu la sal i el pebre.
Un cop estigui la ceba ben doradeta, fiqueu el bolets saltejats i barregeu molt bé. Aquí es pot posar una mica de tomàquet fregit.
Al cap de 10 minuts, pugeu una mica el foc i fiqueu l’arròs. Ho barregeu molt bé durant uns 5 minuts. Un cop s'enganxin els grans d’arròs a la cassola, i tireu els 1,6 l. de brou de verdures, prèviament colat.
Ha d'estar 7 minuts exactes a foc fort, i tot seguit 7 minuts exactes a foc lent. Entre mig dels últims 7 minuts, hi afegiu el parmesà ben fi, i ho barregeu una mica (no gaire, que no es pasti l’arròs). Si veieu que encara no està l’arròs i falta aigua, n'afegiu mes (hauria de quedar una mica caldòs).Un cop acabats els 14 minuts, ho traieu del foc i el poseu al forn (uns 175º) durant 3 o 4 minuts, i ja està !!!!
Notes complementàries:
Un rissotto de bolets és un arròs caldòs, fet amb una mica més d'aigua del habitual i amb formatge parmesà, que és el que fa lligar tota la cassola.
Un rissotto de bolets és un arròs caldòs, fet amb una mica més d'aigua del habitual i amb formatge parmesà, que és el que fa lligar tota la cassola.
2 comentaris:
Hola: m´acabo d´assabentar del´existència d´aquest blog gastronòmic i - de moment - escric només per a felicitar-te per la iniciativa: Moltes, moltes felicitats. Et seguiré i espero estar a l´altura per a poder col·laborar amb els meus comentaris.
Repeteixo: Moltes felicitats per la iniciativa.
Adelante!. Espero que tengáis mas suerte que yo que estoy intentando que nuestros vecinos "blogeen" en otros asuntos que no sean los políticos (ya sabéis...anónimos=rumores, lo de siempre...).
Mucha suerte os deseo en la blogosfera y, si no tenéis incoveniente, os añadiré a mis links.
Si pudierais publicar la receta de butifarras a la cabrilenca, seremos unos cuantos los que os lo agradeceremos.
Un abrazo
Joana
Publica un comentari a l'entrada