Cercar en aquest blog

dissabte, 15 de setembre del 2007

L'Àvia Remei

Avui us acostem a la cuinera més veterana i mediatica del baix Maresme, l'Àvia Remei, tot un referent de la Cuina tradicional Catalana i Maresmenca. Cabrils Gastronòmic vol fer-vos acostar a tots l'experiència d'aquesta cuinera i poder gaudir de les seves receptes. Bon profit i salut!



La nostra ÀVIA REMEI va nèixer a Mataró (Barcelona).
La seva passió per la cuina li ve de lluny i ja gaudia cuinant infinitat de plats pels seus.
Va començar a presentar-se a diferents concursos de cuina per diversió i a aconseguir diversos premis i, de mica en mica, va descobrí que tenia alguna cosa a dir sobre el tema.
D'aquesta manera, va començar a fer conferències i a impartir, a Mataró, cursos de cuina per a tothom: des dels més joves fins a les persones ja adultes, com a l'escola LA Coma, o els dedicats a la gent gran al Casal del Parc de Mataró.
Entre 1998 i 1999 intervé a diferents programes de la televisió de Mataró, colabora telefònicament en directe a l'apartat de cuina del programa "Tocant fusta", confçduit per l'Espartac Peran, a Ràdio Argentona, i fa unan demostració a TV3 sobre com es prepara la crema catalana.
Al 2000 participa en dos programes especials de Nadal, un a COM Ràdio i l'altre a RAC 1, conduit per Ramón Pellicer.
Ja al 2001 fa diverses demostracions. Una d'elles a TV2 on explica com fer una gran cassola de conill amb cargols. I dos més a TV3 sobre com preparar un bon all i oli i com una bona mona de Pàsqua casolana.
D'altra banda, des del 1998 participa a diferents programes conduits per Martí Gironell, com per exemple El pont de les formigues", "No es pot aguantar" i "Interés general"; tots ells a Catalunya Ràdio.

Els seus llibres:





LA CUINA DE L'ÀVIA REMEI ha estat publicat per Edicions Cossetània, de Valls (Tarragona).
La seva primera edició va ser al setembre del 2001 i actualment ja duu més de 16 edicions i 30.000 exemplars venuts en català, a més de ser editat també en espanyol (1ª edició al juny del 2002).
A qué es deu aquest èxit? doncs senzillament que es tracta d'un llibre en el qual Remei explica molt clarament com preparar els seus plats, que, com podem llegir en la contraportada, ...res se li resisteix a aquesta dona: carns, verdures, peixos, postres...
Es tracta d'un llibre ple de riquesa culinària pròpia de les terres catalanes; tot un horitzó de possibilitats que ens ofereix la cuina tradicional catalana i que l'Àvia Remei ens presenta d'una forma senzilla, però curosa, que satisfarà tant als quals tot just s'inicien en aquest art com als paladars més experimentats.
Hi ha plats per a tots els gustos, dels més ràpids als més costosos, dels més dolços als més salats, dels més suaus als més gustosos...
Tot un univers ple de creativitat, diversitat i menjar sa.

PLATS I SECRETS DE L'ÀVIA REMEI és un recull de receptes senzilles de la cuina tradicional catalana i, a més a més, inclou com a novetat un apartat en cada recepta que ens descobreix els secrets culinaris que caracteritzen l'autora i que marquen la diferència a l'hora d'obtenir els millors resultats en l'elaboració dels plats.
Amb La cuina de l'Àvia Remei, l'autora ja ens ha demostrat el seu esperit didàctic i popular; ara, ens presenta una selecció extensa i, sobretot, completa, d'aquesta cuina que ens és tan propera i que algú ha de recollir abans que desaparegui per sempre. Amb els secrets de l'Àvia, és cosa feta!
ÀVIA REMEI, VULL CUINAR
Des de petits juguem a cuinetes amb aquella fireta de llauna de tota la vida, que mai passarà de moda. Una joguina eterna que ens ha ajudat a créixer i entrar en el rol dels grans. I després... a cuinar!, però aquest cop de debò, amb les olles, el setrill i els fogons, al costat d'una àvia, això sí, una d'empenta, l'Àvia Remei.Amb aquest nou llibre, l'Àvia Remei farà gaudir petits i grans; a la mainada batent ous, pastant pa i remenant cassoles, i a tots, seguint el seu tarannà de senzillesa i tradició. Tindreu unes receptes delicioses i, quan les llegiu, més d'un dirà: Àvia Remei, vull cuinar!
L'AVIA REMEI TALLA EL BACALLÀ
Si diem allò tan típic que «l’Àvia Remei no necessita presentació», no diem cap mentida. Aquesta mataronina és coneguda pels seus llibres: "La cuina de l’Àvia Remei"(2001) i "Plats i secrets de l’Àvia Remei" (2003), ambdós traduïts al castellà, i "Àvia Remei, vull cuinar" (2004), amb il·lustracions de la seva filla, Cristina Martí. També ha contribuït a la seva popularitat la participació en diversos programes de ràdio i televisió. Però el que poca gent sap (encara) és que l’Àvia Remei va regentar durant anys, junt amb el seu marit i els seus sogres, la bacallaneria anomenada Can Reitons, al cor de Mataró, i fruit d’aquesta experiència ara ens ofereix aquest nou títol, "L’Àvia Remei talla el bacallà". Bon profit!