Cercar en aquest blog

dijous, 28 de juny del 2007

Rissotto de bolets


Ingredients:
- 400 g. d'arròs bomba
- 300 g. de bolets (barrejats: pinatells, rovellons, rossinyols, escarlets, ceps, siurenys, camasecs, ous de reig, ....)
- 1 ceba grossa
- 1 cullerada de mantega
- sal, oli, pebre
- 1,6 litres de brou de verdures (ceba, pastanaga, porros, ...)
- 150 g. de formatge Parmesà (ratllat ben fi)
- 1 grà d'all
Preparació:
Poseu a bullir el brou de verdures. Quan hagi fet el primer bull, poseu-lo a foc lent. (posar-hi uns 2,5 l. d'aigua ja que s'evapora bastant).
Poseu en la cassola per fer l’arròs, la ceba tallada ben petita amb una cullerada de mantega. Feu-la primer a foc ben fort, i tot seguit baixeu el foc i feu-la a foc lent (uns 30 min.)
En una paella, saltegeu el bolets (tallats a la mida d'un dit) amb una mica d'all picat i amb poc oli, primer a foc ben fort i després a foc lent (uns 5 min.) abans de retirar-los, afegiu la sal i el pebre.
Un cop estigui la ceba ben doradeta, fiqueu el bolets saltejats i barregeu molt bé. Aquí es pot posar una mica de tomàquet fregit.
Al cap de 10 minuts, pugeu una mica el foc i fiqueu l’arròs. Ho barregeu molt bé durant uns 5 minuts. Un cop s'enganxin els grans d’arròs a la cassola, i tireu els 1,6 l. de brou de verdures, prèviament colat.
Ha d'estar 7 minuts exactes a foc fort, i tot seguit 7 minuts exactes a foc lent. Entre mig dels últims 7 minuts, hi afegiu el parmesà ben fi, i ho barregeu una mica (no gaire, que no es pasti l’arròs). Si veieu que encara no està l’arròs i falta aigua, n'afegiu mes (hauria de quedar una mica caldòs).Un cop acabats els 14 minuts, ho traieu del foc i el poseu al forn (uns 175º) durant 3 o 4 minuts, i ja està !!!!
Notes complementàries:
Un rissotto de bolets és un arròs caldòs, fet amb una mica més d'aigua del habitual i amb formatge parmesà, que és el que fa lligar tota la cassola.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola: m´acabo d´assabentar del´existència d´aquest blog gastronòmic i - de moment - escric només per a felicitar-te per la iniciativa: Moltes, moltes felicitats. Et seguiré i espero estar a l´altura per a poder col·laborar amb els meus comentaris.
Repeteixo: Moltes felicitats per la iniciativa.

Joana ha dit...

Adelante!. Espero que tengáis mas suerte que yo que estoy intentando que nuestros vecinos "blogeen" en otros asuntos que no sean los políticos (ya sabéis...anónimos=rumores, lo de siempre...).
Mucha suerte os deseo en la blogosfera y, si no tenéis incoveniente, os añadiré a mis links.
Si pudierais publicar la receta de butifarras a la cabrilenca, seremos unos cuantos los que os lo agradeceremos.
Un abrazo
Joana