Cercar en aquest blog

dimecres, 30 d’abril del 2014

La gastronomia de Cabrils guanya en prestigi i qualitat estatal i internacional




El xef Albert Ortíz, del restaurant AXOL i membre de l’Associació d’Hostalers de Cabrils, ha estat el guanyador del segon premi de la Va edició del “Concurso Cocinero del Año”, el concurs de xefs per excel·lència a nivell estatal i un dels més reconeguts a nivell mundial 



 L’Associació d’Hostalers de Cabrils està d’enhorabona. La gastronomia de la localitat i de la comarca continua guanyant prestigi i qualitat a nivell estatal i internacional. El xef Albert Ortíz, del restaurant cabrilenc AXOL, ha estat recentment guardonat amb el segon premi del “Concurso Cocinero del Año”. 


“Des de l’Associació d’Hostalers de Cabrils ens sentim plenament orgullosos i feliços per aquest reconeixement a l’Albert, al restaurant familiar AXOL i, en certa manera, a la gastronomia cabrilenca i del Maresme. És un guardó que sentim molt nostre i que premia l’esforç i la passió per la cuina de qualitat i de proximitat que caracteritza Cabrils”, ha remarcat Pep Masiques, president de l’Associació d’Hostalers de Cabrils.




Ortíz va ser un dels guanyadors de la quarta semifinal d’aquest concurs estatal, desbancant excel·lents cuiners procedents d’Aragó, Balears i d’altres indrets de Catalunya. Finalment, la seva original cuina contemporània ha merescut la segona classificació del concurs (3.000€), un reconeixement a la seva excel·lent combinació de tradició i innovació. 


 Cabrils és vila gastronòmica de referència al Maresme i a Catalunya. La seva llarga experiència restauradora i la seva cuina, basada en primeres matèries autòctones molt variades i riques expliquen la bandera gastronòmica per la qual és coneix Cabrils. 

L’Associació d’Hostalers de Cabrils és una entitat amb 16 anys d’història i actualment representa més d’una quinzena d’establiments, tots amb un únic denominador en comú: la promoció de la cultura, els productes autòctons i el turisme gastronòmic català de qualitat. 

Durant tot l’any, l’Associació duu a terme una important tasca de foment i dinamització de l’hostaleria organitzant, participant o promovent moltes iniciatives populars i professionals, moltes de les quals s’han convertit en cites ineludibles del sector, com la Mostra o la Ruta Gastronòmica per Cabrils, la propera edició de la qual tindrà lloc el pròxim mes de juny amb importants novetats per al sector gastronòmic i para la comarca.