Cercar en aquest blog

divendres, 15 d’abril del 2011

Jornades Gastronòmiques de la Maduixa 2011, al Xeflis de Cabrils



del 23 d'abril al 29 de maig




Ja fa anys que vinculades als productes de qualitat que es conreen al Maresme se celebren diverses jornades gastronòmiques durant l’any, que contribueixen a donar a conèixer aquests productes i a fer que tota la ciutadania en gaudeixi.



Un dels productes estrella són les maduixes del Maresme. Tot i que actualment se’n conreen diverses varietats, cosa que garanteix tenir-ne durant tot l’any, és durant els mesos de primavera que la maduixa del Maresme aconsegueix la seva màxima qualitat. Poder degustar les maduixes del Maresme, collides el mateix dia, al punt òptim de maduració i sense que hagin patit un transport, és un plaer que ens permet gaudir d’un dels gustos i d’una de les aromes més arrelades a la nostra comarca. Una de les varietats més típiques és la pájaro, que es caracteritza per tenir un color vermell intens, ser molt dolça i tenir una forma molt regular, tot i que la seva producció és molt limitada.



El conreu de la maduixa del Maresme ha modelat el paisatge dels vessants de la serralada litoral de molts municipis de l’Alt Maresme i ha fet que durant molts anys un gran nombre de famílies hagin pogut viure del seu conreu.



Les Jornades Gastronòmiques de la Maduixa del Maresme són una oportunitat excel·lent per degustar aquesta fruita exquisida i incorporar-la a la nostra dieta habitual, si més no durant la primavera.



Text: Consell Comarcal del Maresme