Cercar en aquest blog

divendres, 11 de març del 2011

El xef cabrilenc Albert Ortiz a la semifinal del Concurs Cuiner de l’Any




La cuina de l’AXOL a la prèvia de la final de l’any vinent



El xef cabrilenc, i copropietari del restaurant AXOL de Cabrils, participa avui a la 2ona. Semifinal del Concurs Cuiner de l’Any celebrat a l’escola CETT de Barcelona.

El Concurs, avalat pel cuiner Martín Berasategui, és un esdeveniment adreçat a xefs professionals, majors de 23 anys, i en aquesta segona semifinal es presentaven cuiners de Catalunya, Aragó i Balears. Els cuiners participants havien d’elaborar un menú, format per un entrant, un plat principal i unes postres el cost total de les quals no podia superar els 16 euros per persona en matèria primera.

Tots els plats es van presentar mitjançant una fitxa tècnica i un jurat tècnic va triar els deu millors per concursar avui en la semifinal de Barcelona. Els finalistes als que s’enfronta l’Albert Ortiz són Sergi de Meià de Montvínic/Fastvinic de Barcelona; Juan Jiménez de l’Hotel Comtes de Barcelona; Germán Espinosa del restaurant Vermell de l'hotel Sant Cugat; Víctor Tronchi de Les Magnòlies d'Arbúcies; Marcos Montagut de l’Asil San José, de La Seu d’Urgell Matías Fernández del Quinoa de Falset; Íñigo Rodríguez de l’Hotel Pacha d'Eivissa); Raúl Resino del Satyricon d’Alcúdia a Mallorca i Juan Ramón Sau de la Taverna de Lillas d’Osca. D’entre tots ells el que es proclami vencedor quedarà classificat per a la final nacional que se celebrarà dintre del marc de la fira Alimentària de Barcelona al març de 2012.


L’Albert Ortiz compta amb una llarga experiència, malgrat la seva joventut, instruït a l’Escola Universitària d’Hostaleria i Turisme de Sant Pol de Mar ha aprofundit els seus coneixements treballant com a cuiner en restaurants de reconegut prestigi de tot l’estat com el Racó de Can Freixa, el Bulli, Arzak o el Celler de Can Roca, fins establir-se en el seu propi restaurant a Cabrils.