Cercar en aquest blog

dimecres, 3 d’octubre de 2007

L'arròs negre de'n Jordi i en Ramón


El nostre amic i blocaire cabrilenc Jordi Babra ens explica com elaborar un bon arròs negre. També val a dir que la recepta original és del seu pare en Ramón. Aquí us deixem el material gràfic que confirma que el resultat es “exquisit”. Bon profit!




Ingredients:
12 gambes
1 sèpia gran
2 all
1 pebrot vermell
2 tomàquet ratllat
safra
4 tasses d'arròs
12 cloises
500g musclos
2 cebes
½ porro

Pel fumet: 1 lluerna, 1 tros congre, 7 0 8 crancs 4 galeres , aigua

Procediment:
Fer fumet:
Netejar el peix,posar dins olla amb oli ,1tomaquet a trossos, 1 ceba a trossos 1 porro a trossos,fregir amb una mica oli, després tirar aigua i bullir 90 minuts.Posar safra dins paper plata a sobre tapa per torrar-lo
Posar musclos i cloïsses a olla amb un dit aigua.tapar i deixar obrir
Fregir gambes i Fregir sèpia

Sofregit: Fregir 2 dents all i les cebes 1 pebrot vermell petit i al final afegir-hi tomàquet ratllat,pebre vermell,sal, sucre i pebre negre i una mica de fumet per a que no s'enganxi. Al final tinta.
Mantenir fumet calent
Foc a tope. Posar paella amb sofregit, sèpia,.Escalfar-ho una mica
Tirar una tassa d'arròs per cap i una d'extra
Remenar
Tirar el doble de collerons de fumet que tasses d'arròs
Remenar
Posar gambes i cloïsses obertes al vapor
Tirar safra i posar musclos
Anar jugant amb foc per que duri 20 minuts i salut!

l'artífex d'aquesta joia gastronòmica, bon profit!



1 comentari:

JORDI ha dit...

Està malament que ho digui jo, però...... diria que el seu flaire surt pels altaveus del portàtil!!!