Cercar en aquest blog

dimecres, 9 de febrer de 2011

Arròs d'Aran estil Xeflis

Avui us fem arribar una recepte extreta del llibre de cuina Aranesa: Era Codina ders pairs-sénhers dera Val d'Aran, modificada per en Josep Abril ( el Gras). Originaria de "Casa Bernat" de Mont, Val d'Aran.

Arròs de "Casa Bernat" de Mont (Vall d'Aran)



INGREDIENTS: ( per 4 persones )


1 l. d'Aigua mineral

1/2 kg. Ceba

2 Alls

1 Pebrot

200 gr. Carn de Vedella

500 gr. d'Arròs

4 talls de Bacallà

Pebre vermell dolç (una cullerada sopera)

Sal

Oli d'Oliva (un bon raig)



ELABORACIÓ:


En una cassola de fang, hi posem l'oli i enrosem la carn, prèviament tallada a daus i salada. Un cop enrossida, la retirem de la cassola i reservem.

Tallem la ceba i l'all, ben prim i ho sofregim tot junt a la mateixa cassola on em enrossit la carn.

Tallem el pebrot a tires d'un per tres. Quan comenci a enrossir-se la ceba amb l'all, afegim el pebrot. Ho deixem coure deu minuts a foc lent.

Afegim una cullerada de pebre vermell dolç i tot seguit hi posem la carn, l'aigua bullent i l'arròs. A mitja cocció, hi posem el bacallà i el deixem coure, fins que l'arròs estigui al nostre gust.


Aquesta preparació la podem modificar, incorporant uns talls de botifarra negre.


PD: L'Arròs te que quedar una mica sucós.


Recepta extreta del llibre: Era codina des pairs-sénhers dera Val d'Aran ( Gigant Mandrònius - Asociación Hécate )


Aquest Arròs, el trobareu durant les X Jornades de Cuina Aranesa, al Restaurant Xeflis i elaborat per en Josep Abril.