Cercar en aquest blog

dimecres, 5 de setembre del 2007

Caviar de Les

Caviar Nacarii, l'original de la Val d'Aran.




La Val d’Aran, amb la seva natura i la seva tradició, és sinònim de qualitat i prestigi. És la seguretat d'un bon producte. Un ambient natural per a un producte únic: esturió i caviar de la Val d’Aran. És un dels únics emplaçaments a Europa on tenim una activitat d'oci lligada a una piscifactoria de producció de caviar i de carn d'esturió, a més de trobar-se en un entorn excepcional en l'àmbit mediambiental i turístic com ho és la Val d’Aran: un lloc d'informació sobre l'esturió, la seva història, els perills que l'amenacen (no oblidem que es tracta d'una espècie en vies d'extinció) i també la seva gastronomia.





L'esturió és un peix dels nostres rius: hi ha 29 espècies diferents d'esturions repartides pel planeta. Algunes espècies poden assolir fins als 8 m de longitud i els 800 kg de pes i poden arribar a viure fins als 60 anys. Durant la segona meitat del segle XX l'esturió va desaparèixer dels nostres rius i del nostre litoral. Les causes: la construcció de preses i la seva contaminació. El Garona, al seu pas per la Val d’Aran, és un dels pocs rius d'Europa que tenen encara esturions en estat salvatge.



L'esturió és un peix dels nostres rius: hi ha 29 espècies diferents d'esturions repartides pel planeta. Algunes espècies poden assolir fins als 8 m de longitud i els 800 kg de pes i poden arribar a viure fins als 60 anys. Durant la segona meitat del segle XX l'esturió va desaparèixer dels nostres rius i del nostre litoral. Les causes: la construcció de preses i la seva contaminació. El Garona, al seu pas per la Val d’Aran, és un dels pocs rius d'Europa que tenen encara esturions en estat salvatge.



VISITES DE LA PISCIFACTORIA ( 90 minuts). Descripció de tota l'activitat, la cria de l'esturió a la Val d’Aran. A més de 700 m d'altitud, nedant en aigües pures procedents del desglaç, els nostres esturions creixen en un entorn natural a petites piscines repartides per la riba del riu Garona. Durant la visita s'observaran i fins i tot tindrem l'oportunitat de pescar i tocar diversos esturions. També es donarà una explicació bàsica del mètode i les tècniques de treball a l'hora de l'elaboració del caviar. Addicionalment s'ofereixen dinars o sopars i la possibilitat de degustar i comentar el caviar (amb la personalitat d'un producte fresc i acabat d'extreure, garantia de qualitat i excepcionalitat dels ous d'esturió) com també les receptes d'esturió de què constarà el menú. S'ha recuperat una exquisida menja de la qual ja es gaudia a segles anteriors: degustar un plat d'esturió i caviar és una experiència delectable per als sentits. Un repte per a la vostra imaginació.




+ info:








CAVIAR NACARII

Ion Eli Aizpuru

Ctra. N-230, km 181

25540 Les (Val d'Aran)

Tel. 659 61 03 46 (De dilluns a divendres)

e-mail: ieaizpuru@courant-energies.es