Cercar en aquest blog

dimecres, 25 de març del 2009

CARAGOLS AMB ESCAMARLANS



Ingredients:
caragols

escamarlans

1 ceba grossa

oli, sal, pebre negre

pebre vermell dolç

1 tomàquet

1 tros de xocolata negra

ametlles torrades

herbes aromàtiques (farigola, sejolida...)

julivert

1 got petit de vi blanc sec

Preparació:
Rentar els caragols i posar-los en una olla amb aigua fins que arrenqui el bull, llavors els traurem i els canviem d’aigua neta. S’ha de repetir aquesta operació tres cops en total.


Després posar-los una altra vegada a l‘olla amb aigua neta, sal i herbes aromàtiques. Els bullim molta estona, aproximadament 1 hora i mitja. Els escorrem i els reservem a l´escorredora.

En una cassola amb una mica d´oli hi posem els escamarlans nets, els hi donem un tomb i els reservem a part.

Tallem la ceba el més petita possible i la deixem que s´enrosseixi. Després afegim el tomàquet triturat i un pols de pebre negre i que faci un tomb. Tirar els caragols a la cassola i un raig de vi blanc sec. Tot seguit els escamarlans.

Si queda poc suc hi tirem una mica d´aigua. Fem una picada d´alls , una mica de xocolata i ametlles torrades. Deixar que faci xup-xup i li tirem julivert trinxat per sobre.


Recepta de l'Àvia Remei