Ingredients:
caragols
escamarlans
1 ceba grossa
oli, sal, pebre negre
pebre vermell dolç
1 tomàquet
1 tros de xocolata negra
ametlles torrades
herbes aromàtiques (farigola, sejolida...)
julivert
1 got petit de vi blanc sec
Preparació:
Rentar els caragols i posar-los en una olla amb aigua fins que arrenqui el bull, llavors els traurem i els canviem d’aigua neta. S’ha de repetir aquesta operació tres cops en total.
Rentar els caragols i posar-los en una olla amb aigua fins que arrenqui el bull, llavors els traurem i els canviem d’aigua neta. S’ha de repetir aquesta operació tres cops en total.
Després posar-los una altra vegada a l‘olla amb aigua neta, sal i herbes aromàtiques. Els bullim molta estona, aproximadament 1 hora i mitja. Els escorrem i els reservem a l´escorredora.
En una cassola amb una mica d´oli hi posem els escamarlans nets, els hi donem un tomb i els reservem a part.
Tallem la ceba el més petita possible i la deixem que s´enrosseixi. Després afegim el tomàquet triturat i un pols de pebre negre i que faci un tomb. Tirar els caragols a la cassola i un raig de vi blanc sec. Tot seguit els escamarlans.
Si queda poc suc hi tirem una mica d´aigua. Fem una picada d´alls , una mica de xocolata i ametlles torrades. Deixar que faci xup-xup i li tirem julivert trinxat per sobre.
Recepta de l'Àvia Remei
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada