Cercar en aquest blog

dimecres, 14 d’agost de 2013

Era Val d'Aran a la Mostra Gastronòmica de Cabrils




 L’Associació d’Hostalers i l'Ajuntament de Cabrils convida a la comarca aranesa amb l’objectiu de continuar enfortint els lligams de col·laboració establerts entre ambdues comarques en matèria de turisme gastronòmic.


Els Dansaires aranesos, la degustació dels seus productes típics i una exposició de la Val d’Aran al Museu de Cabrils són les principals novetats de l’edició d’enguany, que s’inaugura divendres 16 d’agost, i fins el dilluns 




Productes Típics a la Mostra
Els productes típics de la Val d'Aran contenen el millor que aquesta terra pot oferir; la teva
estada pot ser una oportunitat ideal per degustar els sabors típics de la muntanya.

Productes amb marca de garantia
La marca de garantía "Productes dera Val d'Aran" és una iniciativa dels productors
artesanals de l'Aran impulsada pel Conselh Generau d'Aran on es posa en valor els
nostres productes alhora que es protegeix la seva identitat. A dia d'avui compta amb un
total de 12 productes i 10 productors. Així podem trovar plats típics de la gastronomía
aranesa com són el paté, els anditos, i la òlha aranesa; productes tradicionals com el bolh,
el choriço, la langoissa seca, el formatge, el iogurt, els coquilhons i els tronquets i
aliments artesanals que aprofiten la qualitat dels recursos naturals que ens ofereix la Val
d'Aran com el caviar i la mel.


Productes Elaborats
Altres plats i productes, com l'Olla aranesa, el Cassís o l'Aigua de Nodes han estat sempre
en les cartes dels restaurants, acaparant popularitat o competint amb els exclusius “civets”
de senglar, cérvol o isard, un secret que està en la xocolata i en els temps de cocció...


Productes Naturals
Les fruites del bosc, como nabius, maduixes silvestres, groselles (casís) o gerds; la carn de
caça; la mel natural; les verdures de l'horta com les cols (caulets), són productes de
sempre que comparteixen plat amb altres introduïts més recentement...
















Cap comentari: