Cercar en aquest blog

dissabte, 3 de gener de 2009

Tortell de Reis amb Thermomix




Ingredients:
150gr de sucre
pell de ½ llimona i de ½ taronja (només la part colorejada)
150gr de llet
2 nous de llevat premsat
100gr de mantega o margarina
2 ous
½ culleradeta de sal
2 cullerades d'aigua d'Azahar
550gr de farina a ser possible de força (es troba en forns i supermercats)
1 ou (per pintar)
sucre granulat
fruites confitades o preparar a la Thermomix una barreja de sucre, ametlles i mantega, i posar-la sobre el tortell



El·laboració:


Tiri el sucre en el vas, molt sec, i polvoritzi'l 30 segons a velocitats 5-7-9 progressiu.

Afegeixi les pells de taronja i llimona i repeteixi l'operació.

Afegeixi la llet i programi 2 minuts, temperatura 40º, velocitat 5.

Afegeixi seguint aquest ordre la mantega, el llevat, els ous, l'aigua d'Azahar i la sal.

Bati uns segons a velocitat 5.

Afegeixi la meitat de la farina i programi 15 segons a velocitat 6.

Incorpori la farina restant i amassi 2 minuts a velocitat espiga. (Com més ho amassi, millor quedarà).

Deixi reposar dins el vas tapat amb el cubilet i amb un drap fins que la massa dobli el seu volum.


Unti la safata del forn amb mantega o margarina.

Amb les mans untades amb oli, retiri la massa del vas, i posi-la a la safata en forma de bola.

Faci un forat central i estiri fins les vores per a donar-li forma de tortell.

Pinti'l amb ou, adorni amb les fruites i espolvoreji amb sucre.

Introdueixi'l al forn previament escalfat a 50º (col·loqui en un extrem del forn un vas d'aigua) fins que torni a doblar el seu volum. Arribat aquest punt, tregui'l del forn i reservi.

Pugi la temperatura del forn a 200º i quan l'hagi assolida, torni a introduir el tortell i enforni'l de 25 a 30 minuts aproximadament, fins que estigui perfectament cuit.


Nota: amb aquestes quantitats surten 2 tortells mitjans o 1 de gros.
+ receptes amb Thermomix