Cercar en aquest blog

dimarts, 11 de desembre de 2007

Escudella de Nadal amb ravioli de carn d'olla

Avui encetem un cicle de receptes tradicionals Nadalenques de la Cuina Catalana. Desitjant que siguin d'utilitat per poder gaudir d'aquests dies tan senyalats.
Cabrils Gastronòmic us desitja uns bons Nadals!

Ingredients:

- 1 gallina
- 400 g de conill de vedella o jarret
- 2 peus de porc
- 1 tros de careta de porc
- 400 g de costella de vedella
- 200 g de cansalada viada
- 1 os de pernil
- 2 ossos de genoll de vedella
- 2 ossos d'espinada de porc
- 2 braons de xai
- 1 col d'olla
- 1 api
- 2 naps
- 2 xirivies
- 4 pastanagues
- 2 patates
- 32 galets
- 8 plaques de ravioli
- aigua de qualitat
Per a la pilota:
- 200 g de carn picada de porc
- 200 g de carn picada de vedella
- 200 g de cansalada de porc picada
- 2 ous
- sal i farina

Preparació:

Poseu a escalfar en una olla aigua de qualitat.Després aneu-hi afegint tots els següents ingredients: la gallina, el conill de vedella o jarret, els peus de porc, la careta de porc, la costella de vedella, la cansalada viada, l'os de pernil, els ossos de genoll de vedella, els ossos d'espinada, els braons de xai, mitja col, l'api, els naps, les xirivies i les pastanagues. Feu-ho bullir durant 3 hores. Mentre es va fent el brou, poseu a bullir, en una olla, l'altra meitat de col i les patates, i en una altra, els cigrons, que hauran d'haver estat 1 dia en remull. Passades les 3 hores, aboqueu una mica dels brous de la cocció de la col i els cigrons dins de l'olla de l'escudella. Afegiu-hi també la pilota passada per farina (la pilota l'haureu fet barrejant la carn picada de porc, la de vedella, la cansalada i els ous), i les botifarres. Deixeu-ho bullir 1/2 hora més. Coleu l'escudella, rectifiqueu-la de sal i bulliu-hi els galets durant 8 minuts. Bulliu també les plaques de ravioli, només un minut, i emboliqueu-hi una mica de carn d'olla. Poseu el ravioli en el centre del plat i cobriu-lo amb l'escudella.

Grau de dificultat: Baix
Preu: Alt
Temps d'elaboració: més de 3 hores
Font: Cuines