Cercar en aquest blog

divendres, 14 de desembre del 2007

Dieta de "Competi"


Cal diferenciar entre esport d'elit i activitat física. L'esport d'elit implica una alimentació especifica en funció de la disciplina esportiva i els períodes d'entrenament de cada esportista. Mentre que l'activitat física que fem molta gent, amb l'únic objectiu d'estar en forma, només requereix una alimentació equilibrada i variada.Això sí, l'últim àpat abans de l'activitat física tindrà una incidència important sobre el rendiment durant l'exercici, i el primer àpat un cop hem acabat serà important de cara a la recuperació.


L'últim àpat abans de l'exercici físic


- És important que aquest àpat es faci un mínim de tres hores abans de començar l'exercici, per evitar problemes digestius durant l'activitat física.


- Ha de ser baix en greixos, ja que la digestió podria trigar de 6 a 9 hores. Eviteu, doncs, carns greixoses com el xai o preparacions com sofregits o salses.


- Ha de ser un àpat ric en hidrats de carboni, ja que són una de les fonts principals d'energia durant l'exercici i en tenim poques reserves dins el nostre organisme.

Exemple: arròs, pasta, patata, tapioca, cuscús...


- Hidratació: Per fer exercici, tan important com arribar-hi ben alimentat és arribar-hi ben hidratat, a més disminuirà el risc de patir una lesió durant l'activitat física. Per tenir una correcta hidratació hem de beure un litre i mig o dos d'aigua durant el dia, fora dels àpats i sense esperar a tenir set. Durant l'exercici, hem de beure uns 100-200 ml d'aigua cada 15-20 minuts.


Exemple:

- crema tèbia de verdures

- pollastre a la planxa amb arròs

- iogurt amb compota de fruita





El primer àpat després de l'exercici físic


Entre 30 i 60 minuts desprès d'haver acabat l'exercici hem de fer un àpat de recuperació, ja que és en aquest període quan el cos esta més preparat per rebre els nutrients que ha de recuperar (proteïnes, hidrats de carboni, vitamines, minerals i aigua).


Exemple :

- Suc de fruita

- Entrepà amb tomàquet, pernil dolç i formatge fresc.
Fotus Bloc d'en Jordi Babra

3 comentaris:

Motoret ha dit...

Interessant article. Aquests aspectes son els que marquen la diferència!!!

Cabrils Gastronòmic ha dit...

Llàstima!
igualment el cava caurà, el deixem per el dia 22,ok?

Motoret ha dit...

ok!!