Cercar en aquest blog

dissabte, 15 de desembre de 2007

Pollastre del Prat amb cava


Ingredients:
- 1 pollastre del Prat
- 800 g de xampinyons
- 8 escalunyes
- 1 ampolla de cava brut
- 1 got de crema de llet
- 1 tassa de brou d'aviram
- farina, sal, pebre blanc

Per acompanyar:

- 200 g de arròs bullit
- 200 g de siurenys

Preparació

Per començar, salpebreu el pollastre i enfarineu-lo. Després rostiu-lo dins una cassola amb oli. Quan el pollastre estigui ros, retireu-lo i traieu l'excés de greix de la cassola. Llavors afegiu-hi les escalunyes i deixeu-les coure una estona sense que agafin massa color. Tot seguit afegiu-hi els xampinyons, que prèviament haureu netejat amb un drap humit, i deixeu-ho brasejar durant 2 minuts aproximadament. Després ja podeu incorporar-hi el pollastre procurant no punxar-lo i afegiu-hi el cava. Deixeu-ho reduir durant uns 10 minuts. Aleshores poseu el brou i la nata fresca a la cassola per acabar de coure el pollastre i deixeu-ho bullir durant 40 minuts. Mentrestant, poseu els siurenys, que prèviament també haureu netejat amb un drap humit, en una paella molt calenta i amb una mica d'oli i deixeu-los coure fins que estiguin ben rossos. Llavors afegiu-hi l'arròs bullit i saleu-lo. Deixeu-ho coure durant 2 minuts. Per muntar el plat, emmotlleu l'arròs amb els siurenys. Tot seguit afegiu-hi el pollastre i amaniu-lo amb la mateixa salsa de la cassola.

Grau de dificultat: Baix
Preu: Alt


Història del Pollastre del Prat

Les gallines domèstiques van arribar a Europa durant el Neolític i van ésser introduïdes pels grecs a la conca mediterrània. Originàries de la Xina i dels sud-est asiàtic, provenen de l'espècie salvatge Gallus gallus.La història ens recorda que al Prat va existir un tipus de gallina rústica, mediterrània, de molt bona qualitat, que a finals del segle XIX va ser seleccionada i millorada espontàniament pels pagesos i primers avicultors i que , amb el temps, deixaria fixades unes característiques que donarien lloc a la raça catalana del Prat.El pota blava és una de les úniques races d’aus de corral que ha sobreviscut fins avui sense fer encreuaments amb altres estirps híbrides, ha mantingut les seves característiques morfològiques i ha gaudit al llarg de la seva història del reconeixement de tots aquells que n'han menjat.El pollastre pota blava, reconegut com un aliment d’estil i escollit per aquells paladars que gaudeixen del menjar, segueix avui essent criat en llibertat, ja que els criadors no han renunciat mai a aquesta manera natural de fer les coses. Aquesta persistència en els mètodes tradicionals és, precisament, el que fa d’aquest pollastre, un aliment tan especial.

+ info: Pollastre del Prat