Cercar en aquest blog

dilluns, 19 de novembre del 2007

El Sant Pau de Tòquio de la catalana Carme Ruscalleda rep 2 estrelles Michelin

El restaurant Sant Pau a Tòquio, de la xef catalana Carme Ruscalleda, ha estat reconegut avui amb dues estrelles a la Guía Michelin de la capital nipona, que ha atorgat a aquesta ciutat un rècord de 191 estrelles






El restaurant català Sant Pau a Tòquio, de la xef Carme Ruscalleda, ha estat reconegut avui amb dues estrelles a la Guía Michelin de la capital nipona, que ha atorgat a aquesta ciutat un rècord de 191 estrelles, gairebé el doble que a París.



Ruscalleda ja havia rebut tres estrelles Michelin, la màxima qualificació que atorga la prestigiosa guia francesa, pel seu primer Sant Pau, ubicat a Sant Pol de Mar (Maresme).



Després de conèixer la distinció, Ruscalleda ha assegurat que esperava una estrella Michelin i ara rebre'n dues ha estat una sorpresa, però ha afegit que durant aquest temps ella i el seu equip han treballat "amb sana ambició professional".



"El menjar és una ambaixada gastronòmica, un motor econòmic i projecta el turisme. Els japonesos són un públic que en sap molt i quan es fica alguna cosa a la boca, sap si està ben equilibrat i ben cuinat", ha apuntat Carme Ruscalleda.



El xef francès del Sant Pau, Jerome Quilbeuf, ha comentat que estan "molt contents i orgullosos" de veure recompensada la seva feina i ha considerat lògic, d'altra banda, que Tòquio hagi rebut tantes estrelles.



"A la cuina japonesa hi ha un gran respecte pel producte, abans que res; hi ha grans professionals cuidant la matèria. Tòquio és una ciutat immensa, com el país. És una cuina que impressiona els occidentals, els sabors són purs i intensos" , ha dit.



Altres mereixedors


A més del Sant Pau, ha estat mereixedor d'una estrella Michelin el restaurant Ogasawara Hakushakutei, situat en un dels immobles més antics de Tòquio, del 1927, i que presenta una oferta de cuina espanyola contemporània del xef Junichi Nishimura.

Una portaveu d'aquest restaurant ha afirmat, després de fer-se públic el reconeixement de la guia francesa, que estan "molt agraïts per aquesta valoració" i que esperen "no relaxar-se" amb el premi.



"La nostra intenció és seguir treballant com abans i oferir un ambient alegre als clients, com el que hi ha a Espanya", ha indicat.

El Sant Pau i l'Ogasawara són els únics restaurants de gastronomia espanyola reconeguts per la guia Michelin entre els 150 de Tòquio que mereixen almenys una estrella, el 60 % dels quals ofereixen cuina japonesa i 42 gastronomia francesa.



Els de 3 estrelles


En total, hi ha vuit amb tres estrelles -només superat per deu a París-, vint-i-cinc amb dues estrelles -entre ells el Sant Pau- i 117 amb una estrella, entre ells l'Ogasawara, fins a un total de 191 estrelles, més que en cap altre lloc del món.


En la roda de premsa de presentació, Jean-Luc Naret, director de les guies Michelin, es va rendir al nivell culinari dels restaurants de Tòquio, després que els seus inspectors en visitessin 1.500 dels 160.000 que té aquesta capital durant any i mig.


"Tòquio té alguns dels millors restaurants del món i s'ha convertit en la capital amb més estrelles Michelin", ha indicat davant centenars de periodistes que abarrotaven la sala.


Publicat a l'Avui

2 comentaris:

Motoret ha dit...

Caramb què ràpid!! ho sento avui a RAC1, em conecto com cada dia, i TAXAN!!! ja està penjat!!!

Felicitats, això és efectivitat!

Cabrils Gastronòmic ha dit...

Home la notícia ho val, teninm clar que és la Cuinera nº1 del Món i asobre Maresmenca.