Cercar en aquest blog

divendres, 8 de juny del 2007

Sinols Criança



Sinols Criança 2002
SINOLS: nom d’un llinatge d’origen normand del segle X. Defineix les muntanyes de Roses que fan de contrafort al massís del Cap de Creus, des d’on es contemplen les vinyes que donen a aquest vi el seu caràcter.
Elaboració: raïm veremat a mà a maduresa fenòlica. Rendiment d'aproximadament 50 hl/ha. Vi elaborat amb un 30 % de Garnatxa, un 30 % de Carinyena i 40 % de Cabernet Sauvignon. Completament separat de la rapa i sagnat en un 20 %. Premaceració a baixa temperatura durant tres dies. Fermentació alcohòlica de 21 dies a una temperatura inferior a 28º C. Fermentació malolàctica i nou mesos de repòs en bótes de roure americà i francès. Cupatge de les millors bótes.
Nota de tast: color cirera robí intens. Aromes de criança en bótes complexes i harmonioses. Ben estructurat, ampli en boca i llarga persistència, ric en tanins perfectament integrats. Potent via retronasal.
Gastronomia: acompanya perfectament plats de carn, rostits, guisats, estofats, formatges curats i semicurats. També convida a descobrir noves i interessants combinacions amb la gran varietat de plats de la nostra cuina mediterrània.