Cercar en aquest blog

dijous, 7 de maig del 2009

TRUITA DE TROMPETES DE LA MORT I ROSSINYOLS DE PI FRESCOS AMB FOIE

RECEPTA GUANYADORA DEL 2on. CONCURS POPULAR DE TRUITES DE CABRILS



Ingredients per 6 persones


-Una ceba grossa de figueres o doux.
-200 gr. De bloc de foie
-200 ml. Crema de llet (18%)
-150 gr. De trompetes de la mort
-150gr. De rossinyols de pi (camagrocs)
-All vermell de Banyoles
-Oli d'oliva verge Extra
-Sal I pebre
-6 ous rossos XL

Elaboració:

En una cassola negre posem oli d'oli d'oliva (que cobreixi el fons, una mica més) i confitarem tres o quatres dents d'all. Quan aquests estiguin rossos els retirem i incorporem els bolets (ben netes de sorra i pinassa). Per que perdin l'aïgua posem el foc ben viu, quan hagin perdut l'aïgua baixem el foc i els deixem cinc minuts més i els salpebrem.

Retirem els bolets i els reservem, posem la ceba (que prèviament haurem ratllat) i la rostirem fins que estigui ben rossa, llavors incorporem el bloc de foie i deixem que es desfaci i ho lliguem tot.

Just després, i poc a poc posem la crema de llet, quan hagi agafat consistència i s'hagi reduït una mica la salsa posem els bolets que teníem reservats, els deixem que facin xup-xup uns deu minuts a foc baix . Quan veiem que la crema està ben reduïda apaguem el foc i deixem que es refredi una mica.

Agafem una paella (millor de 20cm, quedarà més alta i molsuda), posem oli d'oliva i tirarem els ous batuts barrejats amb la crema de foie que hem obtingut en el pas anterior, ho anem remenant i quan veiem que estigui uns dos terços quallats li donarem la volta, ens esperem dos minuts i li tornem a donar la volta, llavors que cadascú li doni el seu toc (més cuita, més crua, etc).

Acompanyarem la truita amb un foie a la sal, amb escames de sal marina i algues i el decorarem amb una reducció de vinagre de Mòdena.

Que vagi de gust!


Ramon i Jordi Barba i Fava