Cercar en aquest blog

dijous, 7 de maig del 2009

Els germans Ramon i Jordi Barba, guanyadors del 2º Concurs popular de Truites de Cabrils





En Ramon Barba i Fava te 41 anys , viu a Cabrils des de l'any 2000 i treballa com administratiu-comptable en una empresa familiar. La seva passió és l'Empordà (on diu que anirà a viure quan es jubili) i la cuina ( ja fa més de 10 anys que col.labora amb el restaurant Les Ginesteres per la mostra gastronòmica de Cabrils). Gran aficionat a cuinar i experimentar amb plats nous, els seus dinars o sopars, a casa seva, s'han convertit en una cita de primer ordre que cap amic o familiar deixa escapar.


En Jordi , te 35 anys, viu a Cabrils des de l'any 2005 i treballa com a cap de producció d'una empresa tèxtil. La seva passió és viatjar, cuinar i dormir , aficions a les que no s'hi pot dedicar massa per motius laborals i familiars (els dos fills de curta edat el paren boig ). Li encanta cuinar, experimentar i fer plats nous acompanyat de la seva dona Elena. Amant dels bons vins sempre n'està comprant de desconeguts per descobrir-ne d'excel.lents a un preu raonable (n'hi han molts més dels que ens pensem).


Els dos germans és fan la competència per obtenir el millor plat de cuina, però la majoria dels seus coneixements culinaris els deuen a la seva mare, Mª Pilar Fava, una gran cuinera, que els ha inculcat una gran estima per la cuina. La majoria de plats que fan els dos germans són originaris de la mare i ells li posen el seu punt.


Podríem destacar la torrada de coca amb melmelada de ceba caramel·litzada (5 hores de cocció) amb mel i gratinada amb formatge de cabra, els suquets de peix acabat de pescar (el pare està jubilat i ocupa el seu temps lliure anant a pescar amb barca, tindríeu que veure les captures de "lloritos", calamars, pagells, tacons, etc,), els canelons de rostit, el morro de bacallà amb múrgoles i crema de foie (aquesta recepta pensada i desenvolupada per en Ramon), etc.