Cercar en aquest blog

divendres, 14 de novembre del 2008

Gelat de Xixona 100% Xeflis


Avui publiquem una recepta nostre. Es tracta del Gelat de Turró de Xixona que fem al restaurant i que espero que sigui del vostre agrad. Salut!





Ingredients:

6 ous
200 gr de Sucre
200 ml d'Aigua
300 gr de Turró de Xixona de qualitat
300 gr de Nata muntada
40 gr d'anticristalitzant o vodka

Elaboració :
Primer farem un almívar amb el sucre i l'aigua, deixant bullir uns deu minuts. Un cop l'almívar tingui la textura hi afegim l'anticristalitzant o si no disposem, hi posem vodka, que també funciona. Deixem refredar.

Agafem el Turró, el posem al mig de dos papers de cuina, i l'estirem amb un curro, per tal d'extreure el màxim d'oli possible. Reservem envoli-cat en paper de cuina.
Separem les clares i les reservem en un vol. Després les muntarem.
Posem els rovells en un vol i amb batedor fem triplicar el volum de l'ou. Quan més muntem l'ou més cremós ens quedarà el gelat.
Ràpidament muntem les clares amb un polsim de sal i les deixem a punt de neu fort. Passem l'ou al vol on tenim les clares, i ho afegim amb molta cura.

Incorporarem el Turró esmicolat a la nata nuntada, i final ment hi afegim a la barreja anterior. Ho deixem al congelador 24h i ja està llest per servir. Bon profit!