Cercar en aquest blog

dijous, 2 d’octubre del 2008

Calamarenys, 08

Els restaurants d´Arenys de Mar oferiran plats especials fets amb calamar durant el mes d´octubre.




Arenys de Mar té un producte autòcton molt apreciat i de primera qualitat: el calamar. Per aquesta raó els restauradors de la vila el van triar per dedicar-li unes jornades gastronòmiques que des de fa 13 anys converteixen el mes d´octubre a Arenys de Mar en un aparador gastronòmic. És el Calamarenys, que ens ofereix les millors delicadeses gastronòmiques amb el calamar com a protagonista a través d´una quinzena llarga de restaurants, d´Arenys de Mar i de poblacions veïnes.



El Calamarenys enllaça dos dels sectors econòmics més importants de la població: la restauració i la pesca. Per aquesta raó, enguany s´ha volgut donar la importància que li pertoca, també, a la pesca. D´una banda, entre el 3 i l´11 d´octubre, la Sala Polivalent del C.C.Calisay acollirà una exposició sobre les arts de pesca tradicionals, que ha estat organitzada per l´associació ADEMEC i que es tracta d´una mostra adreçada a totes les persones a qui els interessi el món de la pesca. L´exposició, amb plafons explicatius i estris de pesca artesanal, també serà visitada per les escoles de la població. Arenys de Mar serà el primer lloc on es podrà veure l´exposició, que itinerarà per diferents poblacions catalanes i que vol fer especial incidència en l´existència d´arts de pesca sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.




D´altra banda, el dia 4 d´octubre, el Calisay es convertirà en una llotja de peix improvisada, ja que s´hi farà una subhasta pública de peix a la qual podran participar totes les persones que ho vulguin.

En les jornades, no hi faltarà tampoc el concurs adreçat a cuiners i cuineres no professionals, que poden mostrar així les seves habilitats culinàries i que es farà el 26 d´octubre al Calisay.

La novetat d´enguany és que hi haurà premis en metàl•lic per als plats guanyadors, premis que es lliuraran gràcies a la col•laboració de Caixa Girona, Caixa Laietana i Caixa Sabadell, que han volgut formar part de les jornades gastronòmiques fent efectius aquests premis.





Bases per participar al concurs de plats fets amb calamar.
Fitxer: Bases_concurs_cuina_plats_calamar_2008.pdf


Podeu veure els restaurants que hi participen i els menús que proposen aquí.
Fitxer: triptic_Calamarenys.pdf

Publicat a arenysdemar.cat