Cercar en aquest blog

dilluns, 6 d’octubre del 2008

IV Edició de la Fira del Mar a Premià de Mar



La Fira artesanal inspirada en els antics mercats de pobles mariners incorpora aquest any una mostra gastronòmica.
El cap de setmana de l´11 i 12 d´octubre, Premià de Mar celebrarà la quarta edició del Mercat del Mar. El dissabte, la festa se centrarà principalment a la zona del port esportiu, on s´ha previst una sèrie d´activitats que recordaran els inicis de la vila, quan el seu dia a dia estava totalment vinculat al mar. Enguany es podran visitar els tres grans vaixells de vela llatina que avui existeixen a Catalunya en condicions de navegabilitat: el Sant Ramon, El Sant Isidre i el Rafael, així com una mostra de petites barques de vela llatina que s´utilitzaven per pescar i també per a l´oci. Cal recordar que precisament la barca de mitjana, amb vela llatina, és el símbol de Premià de Mar, tal i com reflecteix el seu escut.
D´altra banda, com a novetat, es faran demostracions d´oficis antics al mateix port, juntament amb altres activitats marineres.
Mostra gastronòmica
Diumenge, es farà la trobada de puntaires a la plaça Nova i la fira d´artesans a la plaça de la Sardana.La gran novetat dels actes de diumenge a la tarda, una mostra gastronòmica a la plaça de la Sardana, on es podran degustar els principals plats dels principals restaurants de Premià de Mar i del Baix Maresme per un import de 4 € per consumició.
Aquesta fira, organitzada per l´Ajuntament de Premià de Mar, compta amb el suport i la col•laboració de Marina Port Premià, Club Nàutic de Premià de Mar, Confraria de Pescadors Verge del Carme, Associació d´Hostalers de Cabrils, Gremi de Restauració de Mataró i Maresme, Associació Bellamar, Windsurfistes Associats de Premià de Mar, Ajuntament de Cabrils, Connex, Diputació de Barcelona.