Per fer el Bacallà:
Ingredients:
-4 talls de Morro de Bacallà, dessalat.
-1 Botifarra negre
-1 litre d'Oli de gira-sol
-1 Botifarra negre
-1 litre d'Oli de gira-sol
Elaboració:
Posem l'oli al foc, en una cassola, tenint en conte que el bacallà te que quedar completament submergit. Quan l'oli sigui calent, (100ºc.) el retirem del foc i incorporem el bacallà, amb la pell cap a munt. Ho deixem confitant. (sense foc, uns 10 minuts).
En una paella, fregirem la botifarra negre, tallada a rodanxes i reservarem.
En una paella, fregirem la botifarra negre, tallada a rodanxes i reservarem.
Per fer els Pèsols a la Catalana:
Ingredients per quatre persones:
- una ceba grossa
- tres tomàquets madurs
- un tronc de canyella
- una fulla de llorer
- una branca de menta
- dos talls de panxeta ( carn salada )
- un kg. de Pèsols
- una botifarra blanca
- una botifarra negra
- sal i aigua
Preparació:
Tallarem una ceba a daus petits, la sofregim amb tros de canyella i una fulla de llorer. Cuan estigui daurada l’hi afegirem tres tomàquets sense llavors , a la que estiguin ben sofregits l’hi posarem la carn salada tallada a bossins i una branca de menta. Tot seguit l’hi posarem els pèsols ,els cobrirem d’aigua i els deixarem coure entre una hora i mitgai dues fins que redueixin.Un cop cuits , hi tirarem la sal i la botifarra blanca i negra , tallada a rodanxes. Cinc minuts de “xup-xup” i ja estarà acabat.
Muntatge del plat:
Posarem el bacallà al centre del plat, amb la pell cap a baix, amb els pèsol al voltant i la botifarra.
Bon profit!
Recepte del restaurant Xeflis, per la Catalina de Vilassar de Mar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada