Cercar en aquest blog

dijous, 25 de setembre del 2008

XXI Oktoberfest o Festa de la cervesa de Calella



Del 27 de setembre al 19 d’octubre


Entre les 19h i les 2h, a la Carpa a la platja Gran a prop del pas a nivell (Passeig de Manuel Puigvert).

Inauguració dissabte 27: Cercavila de totes les bandes pels carrers de la cuitat a les 17.00 hores i a les 22.00 hores, inauguració oficial amb el tradicional degollament del barril i lliurament de plaques a les bandes per part de les autoritats.


Dissabte 4 i 11 d’octubre: Cercavila de les noves bandes (que canvien cada dissabte) a les 17.00 hores i acte de benvinguda a la carpa i lliurament de plaques per part de les autoritats.La


Carpa fa 3000 metres quadrats. Decorada al més pur estil bavarès amb mobiliari portat especialment des de Munic. Hi ha un gran escenari per l’actuació de les bandes i 16 estants de cervesa i menjar.


Algunes bandes compten amb més de seixanta músics que toquen cada nit a la carpa. Porten instruments i vestits tradicionals del seu país o regió.


Procedeixen dels països següents: Àustria, Suïssa, Alemanya, Dinamarca, Itàlia, Irlanda, Sud del Tirol, Letònia, Països Baixos i Noruega.


S'oferiran 40 marques de cervesa en barril i 300 marques en ampolla. S’ha previst el consum de més de 40.000 litres de cervesa, entre les quals n’hi ha de tot tipus, tant nacionals com d’importació. Aquestes últimes, provenint d'Alemanya, Bèlgica, Països Baixos, Dinamarca, Irlanda, Gran Bretanya, Austràlia, Mèxic i Rússia.


Als estants s’hi pot trobar una mostra de la millor gastronomia alemanya com el bratwurst, la kartoffelsalat i l'schnitzel entre altres. S’estima que es consumiran uns 5000 quilos de salsitxes durant les tres setmanes de duració de l’esdeveniment.
+ info: