Cercar en aquest blog

dijous, 14 d’agost de 2008

BACALLÀ CONFITAT

Recepta de l'Hostal de la Plaça






INGREDIENTS:
(per 4 persones)

• 800 gr.morro de bacallà
• 4 cebes
• 8 tomàquets de pera
20 prunes
10 gr. pinyons
1 Itre. oli d'oliva

ELABORACIÓ:


Tallar el bacallà en lloms de 200 gr. i el posem a dessalar amb aigua unes 48 h. aproximadament.
Un cop dessalat, reservar a la nevera. Omplir una olla amb 1 litre d'oli, una cabeça d'all i una branca de farigola i posar a foc molt suau durant una hora per aromatitzar l'oli.


A la vegada, tallar la ceba a rotllanes molt fines, i sofregir-la a foc molt suau i amb bastant d'oli. Una vegada confitada la ceba, afegir els tomàquets pelats i sense llavors i sofregim fins que s'evapori l'aigua. Incorporem les prunes i sofregim tots els ingredients uns 20 minuts (reservem en calent).

Per a la cocció del bacallà, submergim el bacallà en l'oli, que prèviament hem aromatitzat, durant 8 minuts (l'oli està calent però no crema) amb la pell cap amunt.


Emplatem el plat posant primer la ceba, el tomàquet i les prunes i a sobre el bacallà.