Cercar en aquest blog

dijous, 22 de novembre del 2007

IX Trobada de Plaques de Cava del Masnou



El diumenge 25 de novembre, de 10 del matí a 2 del migdia, celebrarem la que serà la novena Trobada d’Intercanvi de Plaques de Cava del Masnou, al carrer de Pere Grau (molt a prop del baixador d’Ocata per als qui vinguin amb la RENFE Rodalies), organitzada una vegada més per l’Associació GENT DEL MASNOU.


Per a aquesta novena ocasió tornem a comptar amb la inestimable col·laboració de l’Ajuntament del Masnou i l’ajut de diferents comerços i associacions de la vila, segons esmentem al capdavall d’aquest escrit, sense els quals no fóra possible tirar endavant la Trobada.


A diferència d’altres modalitats de col·leccionisme, la gran troballa del col·leccionisme de plaques de cava són les trobades d’intercanvi que setmanalment es realitzen a pobles, viles i ciutats de Catalunya. Aquestes trobades han esdevingut una festa i el punt d’encontre i connexió entre els afeccionats de diferents indrets. Són el lloc on, a part del principal objectiu que és el bescanvi de plaques, s’hi fan amistats i coneixences que haurien estat impensables sense aquest marc de contacte, es coneixen pobles i racons de la nostra geografia als quals, probablement, mai no hauríem acudit sense mediar l’estímul de l’intercanvi. Les trobades ens apropen a diferents cultures d’àmbit local i amplien el coneixement de la cultura que gira a l’entorn del món del cava i de la gastronomia i, de rebot, han generat una activitat econòmica que beneficia els productors de cava i el comerç específic de les plaques de cava i materials de col·leccionisme.


En aquesta novena Trobada del Masnou, els col·leccionistes i el públic en general podran adquirir l’ampolla de Caves Rekondo amb una nova placa commemorativa de la sèrie col·leccionable de vaixells de la marina de vela del 1800, amb la silueta d’un Místic, que una vegada més ha estat dissenyada pel “Taller de Publicitat” del Masnou. Al coll de l’ampolla no hi faltarà el tradicional díptic en el qual es detallen les característiques tècniques del vaixell i s’esmenten alguns trets històrics d’aquest tipus d’embarcació vinculats amb el passat mariner del Masnou, gràcies a la informació facilitada per l’historiador masnoví, senyor Joan Muray.


En la compra de cada ampolla es rebrà un número per participar, cada mitja hora, en els sorteigs de diversos lots d’ampolles de cava i pastisseria cedits pels establiments comercials col·laboradors.Al mateix temps, tots aquells visitants i acompanyants que vulguin arrodonir l’estada al Masnou podran aprofitar l’ocasió per conèixer la vila i quedar-s’hi a fer un bon dinar. L’Ajuntament del Masnou ofereix una visita guiada a la històrica sala de cinema LA CALÀNDRIA (cal haver-s’hi inscrit prèviament trucant al telèfon 935406200). I per als qui els vingui de gust assaborir la Trobada amb un bon àpat, uns quants restaurants masnovins han preparat uns menús per a totes les butxaques amb especial protagonisme dels vins i caves de la zona, amb motiu de la cloenda de les III Jornades Gastronòmiques del Raïm i del Vi DO Alella.


En cas de mal temps, la Trobada se celebrarà al gimnàs del Col·legi de la Immaculada (Escolàpies), entrant pel carrer de Tomàs Vives, entre Fontanills i Sant Miquel (a uns 200 metres del carrer de Pere Grau), és a dir, faci el temps que faci, us esperem a tots a la vila del Masnou.


Publicat a La Clau