Cercar en aquest blog

dijous, 22 de novembre del 2007

9a Promoció de Productes Típics a Llavaneres


La poma farcida, la coca i els bolets, a punt per a la degustació popular
Serà aquest diumenge dins de la 9a Promoció de Productes Típics, que començarà dissabte amb la recollida i exposició de bolets.



Cap de setmana gastronòmic a Llavaneres. Els dies 24 i 25 de novembre, la vila convida tothom a degustar els productes més típics de la gastronomia local de tardor. Hi haurà exposició de bolets, durant tot el cap de setmana, i tast popular de poma farcida, coca de Llavaneres, bolets i vi i cava, a preus assequibles. Es preveu servir més de 500 racions de poma farcida. Celebrem la 9a Promoció de Productes Típics.



La 9a Promoció de Productes Típics, el pòrtic de la Festa Major de Sant Andreu 2007, tornarà a ser un aparador gastronòmic de primera qualitat, en què els restauradors, cuiners i pastissers de Llavaneres mostraran els seus millors productes i receptes culinàries de la temporada.Cal destacar que la recaptació obtinguda en la degustació es detinarà a una causa solidària, concretament se cedirà a l'Associació Espanyola de Lluita contra el Càncer.


Un any més es promocionarà la coca de Llavaneres, les pomes del relleno, cuinades a l'estil més ancestral, amb paciència i rigor, i també els bolets, sobretot els rossinyols. La previsió és que se serveixin més de 500 racions de poma farcida i altres centenars de racions de coca i de bolets.Però abans de la tradicional degustació a la plaça de la Vila, la primera cita serà, dissabte 24, amb la sortida al bosc per anar a buscar bolets i, tot seguit, portar-los a la sala de plens de l'Ajuntament, on ja a la tarda i diumenge al matí es podrà veure una exposició amb tot el material recollit.


Exposició de bolets

A les persones que vulguin participar en la recol·lecta de bolets, se'ls recomana que no portin més de tres exemplars de la mateixa espècie i que collin el bolet amb el peu sencer. El lliurament de bolets s'haurà de fer dissabte 24 de 12.00 a 13.30 hores, a la sala de plens de l'Ajuntament. A partir de les 4 de la tarda, el micòleg Miquel Rovira, de l'Associació Micològica Font i Quer, els classificarà. L'exposició es podrà visitar de 18.00 a 20.00 hores, i l'endemà diumenge, a partir de les 10.00 hores.


L'activitat micològica, de fet, començarà divendres 23 a la tarda, amb una conferència a càrrec de Josep Lluís Martín, micòleg aficionat de la vila, que parlarà d'Els bolets de Llavaneres. La xerrada tindrà lloc a la Biblioteca Municipal, a les 20.30 hores.


La degustació popular

La festa al carrer serà diumenge, per anar escalfant motors per a la festa major de Sant Andreu. A partir de les 12.15 hores, trobarem les parades d'exposició i venda de productes típics. A preus populars -els tiquets es vendran per 2 i 3 euros- es podrà tastar la poma farcida, els bolets i la coca, oferts pels restauradors, cuiners i pastissers del poble. Per acompanyar, hi haurà degustació de vins i caves, a càrrec dels establiments comercials de la vila. En cas de pluja, la degustació es traslladarà a l'envelat de Jaume Brutau.


També diumenge al matí, la Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme convida a conèixer els detalls de la cuina de la poma farcida. Amb les aportacions de tots els assistents, es farà un llibre de receptes que recollirà trucs i receptes per cuinar la poma del relleno. A més, pensant en els més menuts, Acció Juvenil oferirà a partir de les 11.45 hores jocs infantils per a la mainada.