Cercar en aquest blog

dimarts, 9 d’octubre del 2007

Olla Aranesa



Ingredients:
os de vedella
espinada de porc
¼ kg de gallina
¼ kg de pollastre
100 gr de porc
100 gr de vedella
os de pernilcua de bou o ànec (opcional)
pastanagues
col de cabdell
cigrons
fesols blancs
una tasseta d’arròs
fideus no gaire dobles
botifarra negra
1 ou
sal i pebre, julivert, all, molla de pa.


Elaboració:
Es barreja la carn de vedella i de porc, prèviament picades, en un bol.S’hi afegeix l’ou, la sal, el pebre, l’all, el julivert i, finalment, la molla de pa, o bé pa ratllat. Es va treballant amb una forquilla fins que s’obtingui una pilota. Ha de quedar consistent. S’enfarina la pilota de manera que quedi coberta pertot arreu. Se la daura en una paella amb oli calent i se la reserva. Es prepara un brou amb les restes de la carn. Quan comença a bullir, s’hi tira la pilota. Que es cogui un parell d’hores. Al cap d’aquest temps, s’hi incorporaran les verdures, els cigrons i els fesols que haurem cuit prèviament. Al cap d’una altra hora, s’hi afegeixen els fideus, l’arròs i la botifarra negra, i es rectifica de sal. Al cap de 20 minuts, l’olla estarà a punt.En una plàtera, se serveix tota la carn, acompanyada de la sopa. Com més repo-sada estigui, més bona resultarà al paladar.

+receptes :
http://torisme.aran.org/beta/Buscador.aspx?SubAp=0602