Cercar en aquest blog

dimarts, 10 de juliol de 2007

Pollastre amb prunes i pinyons

(per 6 persones)
Ingredients:
1 Pollastre de pagès trossejat
250 gr de prunes seques
100 gr de pinyons
2 cebes trinxades
1 cabeça d'alls
1 branca de canyella
1 copa de brandi
Farigola
1 fulla de llorer
Oli
Llard
Sal
Pebre
Aigua
Elaboració:
Salpebreu el pollastre i enrossiu-lo en una cassola amb l'oli, el llard i la branca de canyella.
Aafegiu-hi les cebes, la fulla de llorer i la cabeça d'alls, i deixeu que es vagi rossejant tot junt.
Tiru-hi el brandi, flamegeu-lo, deixeu-lo i poseu-hi la farigola. Tapeu la cassola i deixeu-lo coure a foc suau, tot afegint-hi una mica d'aigua de tant en tant.
15 minuts abans d'apagar el foc afegiu-hi les prunes remullades i els pinyons.
Variacions:
Es pot subtituir el conyac per garnatxa, vermut o vi blanc.
Podeu posar orenga en comptes de farigola o a més a més.
Es pot fer amb fruites seques, com ara orellanes.
Preu: mitjà
Dificultat: mitjà
Temps d'elaboració: entre 2 i 3 hores.