Cercar en aquest blog

dilluns, 30 de juliol del 2007

III Jornades del Tomàquet del Maresme


El president del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme, Antoni Graupera, i el de l’Associació de Restauradors i Hostalers de Caldes d’Estrac, Josep Navarro, van inaugurar el passat 16 de juny les III Jornades del Tomàquet del Maresme. Fins al 31 d’agost, 33 restaurants de nou municipis oferiran plats amb aquest producte com a protagonista.
Un tast i una degustació de plats, el 16 de juliol a la Sala Cultural de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, van servir per donar el tret de sortida a les III Jornades del Tomàquet del Maresme. Enguany, després de celebrar l’inici dels dos certàmens anteriors a Sant Vicenç de Montalt, Caldes ha estat el municipi escollit per a la inauguració de les terceres jornades. L’objectiu per a les properes edicions, segons el president del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme, és que siguin “itinerants” i que cada any se celebrin en una localitat diferent. Tot i això, els organitzadors del certamen aposten per continuar amb la mateixa línia, és a dir, “promocionant el tomàquet del Maresme” en qualsevol de les seves varietats, segons el president de l’Associació de Restauradors i Hostalers de Caldes d’Estrac, qui junt amb Graupera va destacar les propietats dels tomàquets de la comarca. Tots dos van coincidir a dir que, gràcies a la privilegiada “climatologia” del Maresme, els pagesos poden oferir tomàquets d’una gran qualitat.

NOU POBLACIONS DEL MARESME PARTICIPEN A LES JORNADES



Un total de 33 restaurants de nou municipis del Maresme oferiran fins al 31 d’agost diferents plats cuinats amb el tomàquet com a ingredient principal. Es tracta de Caldes d’Estrac (Marola, Voramar, Hotel Colón-Maria Galante, Fonda Manau-Can Raimon, Can Suñé i Hotel Jet); Sant Vicenç de Montalt (Montalmar i el Celler de l’Isard); Premià de Mar (El Paller i l’Ona); Premià de Dalt (Sant Antoni); Mataró (Racó d’en Margarit, Sangiovese, Caminetto, Iluro, Can Manolo, Can Dimas, La Nova Rosaleda, McDover, Tilt i la Taverneta del Pollastre); Cabrils (Splà, Xaret i Xeflis); Sant Andreu de Llavaneres (Petit Suñé, Las Palmeras i Pins Mar); Arenys de Mar (Can Majó, Bare Nostrum i l’Òliba; i Argentona (Can Baladia, Sant Jaume i Salmaia).


Les III Jornades del Tomàquet del Maresme, les organitza l’Associació de Restauradors i Hostalers de Caldes d’Estrac amb el suport del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme, els ajuntaments de Caldes d’Estrac i Mataró, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i l’Associació d’Hostalers de Cabrils.


Hi col·laboren la Fundació Palau, l’Escola de Restauració i Cambreria del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme, el Castell de Peralada i Parxet.