Cercar en aquest blog

dijous, 15 d’abril del 2010

Nou president a l'Associació d'Hostalers de Cabrils

Ens trobem amb en Josep Abril i en Pep Masiques per parlar de l'Associació d'Hostalers de Cabrils. Abril acaba de deixar el càrrec de presidència que l'ha mantingut al capdavant de l'associació durant els últims 11 anys i Masiques en pren ara el relleu.
L'Associació d'Hostalers de Cabrils és l'entitat que representa els establiments dedicats a l'hostaleria a Cabrils i, conjuntament, tiren endavant diverses accions per tal de dinamitzar el sector de l'hostaleria, un dels motors principals de Cabrils.



Des de quan està formada l'entitat i com va sorgir la iniciativa?

Josep Abril: La idea va sorgir de l'Andreu Masiques, en Jaume Pons i d'en Fernando Ortiz, tres hostalers de Cabrils. Era el 1997 i per aquells temps patiem talls de llum tots els diumenges, però el detonant va ser la riuada que es va endur la carretera d'accés principal al poble. En aquelles
condicions era impossible oferir un bon servei. Van reunir a la gent del sector i es va decidir unir-nos per fer més força, demanar millores i aconseguir que ens escoltessin.


Pep Masiques: Cabrils és ple de restaurants i podríem dir que l'hostaleria és un dels motors
econòmics més importants de Cabrils. Calia unir-nos, donarnos a conèixer i estar al corrent de tot. En ser una associació sempre es té més força que anant sols i, a més, hi ha una bona entesa, que per treballar això és important.


Quines activitats s'organitzen per dinamitzar el sector?

J.A. Des dels inicis ens hem anat reunint per pensar idees per dinamitzar l'hostaleria a Cabrils, com el llibret que reunia tota la oferta gastronòmica del municipi. Al 2001 ens van cridar del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme per formar part de la junta perquè l'associació començava a sonar, i al cap de d'uns tres o quatre anys ja erem dos membres a la junta. Dins el Gremi vam aprendre moltes coses que no sabiem: les Jornades del Pèsol, l'Opuscle del Bolet… Apartir d'aquí vam mirar de ser a tot arreu amb el mínim cost.

P. M. Més o menys a cada temporada hi ha unes jornades o mostres gastronòmiques per donar
impuls al sector d'una manera indirecta, com per exemple el Concurs de Truites.
Des de fa dos anys el vam començar a organitzar des de l'Associació amb col·laboració de la
Comissió de Festes dins del marc de la festa major. És una jornada molt agradable, que vénen molts assistents, en la que ens acompanyen gent reconeguda i que cada vegada està agafant més
importància i protagonisme. Enguany es farà el mes de juny.


Com us organitzeu?


P.M. Tots els associats paguem una quota que ens serveix per finançar sobretot accions publicitàries i donar-nos a conèixer.
La junta la formem cinc membres que ens reunim periòdicament i anem pensant la manera
de difondre les nostres activitats i tirar endavant totes les gestions necessàries que comporta el fet de muntar els diversos actes gastronòmics que fem durant l'any a Cabrils.
A més d'això, també tenim contacte amb altres associacions i gremis, ara, per exemple, estem en contacte amb la D.O. dels vins d'Alella per veure si fem un projecte en col·laboració.

Fa poc hi ha hagut el canvi de presidència, això comporta algun canvi significatiu?

J.A. Els primers anys el president va ser Andreu Masiques i dos anys més tard n'era jo. Ara
ja portava 11 anys al capdavant de l'associació i ja són massa anys, calia que entrés gent nova
amb idees fresques. Hem fet molta feina durant tot aquest temps, però arriba un moment que veus que hi ha joves amb empenta que poden aportar moltes coses positives a l'associació. Ara és el seu torn.


P.M. Ara la junta és un grup força jove. Fins ara s'ha fet molta cosa i amb l'experiència que ja hi ha i amb les idees noves ho intentem renovar. Per començar, com ja he dit, ara estem engegant la col·laboració amb la D.O. d'Alella i el Concurs de Truites .
Entrevista publicada a la revista Pànxing Maresme