Ingredients:
1 col tendra
½ kg de carn de xai picada, encara que també pot ser de vedella, porc, etc.
ceba, all, julivert i pebre.
Elaboració:
Es treuen les fulles de la col, sense que es trenquin, i se les neteja bé. Després, al centre de cada fulla es posa la carn picada adobada amb sal i pebre junt amb la ceba, l’all i el julivert.
S’agafen les vores de la col, se les uneix i se les lliga amb un cordill fi i ben net. D’aquesta forma, cada fulla queda com una bosseta farcida de carn picada.Es daura la col a la paella.
Es prepara un sofregit amb ceba, tomaca, pebre, julivert i all, tot ben triturat. S’hi afegeix aigua bullent i es deixa a la cassola fins que sigui ben cuit (uns 20 o 30 minuts).La col es pot servir sencera o bé tallada en mitges llunes.
Font:Era codina des pairs-sénhers dera Val d'Aran - Gigant Mandrònius- Asociación Hécate
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada