Cercar en aquest blog

dimecres, 13 de juny de 2007

Oli de Santa Pau


Oli de Pau - Oli d’Oliva Extra Verge

S’obté exclusivament d’olives de la comarca de l’Empordà, on hi ha oliveres centenàries que són la base de la seva producció. Aquestes oliveres són de dues varietats que només es troben a la comarca de l’Empordà, l’argudell i corivell, que, conjuntament amb el tret climàtic característic de la comarca, el fort vent del nord -la tramuntana-, que afecta els conreus, donen al producte un caràcter diferenciat.
ELABORACIÓ: el procés comença a l’olivera, amb un rigorós control fitosanitari de l’oliva, respectuós amb el medi ambient. Després d’una recol·lecció acurada, se seleccionen les millors olives que han de donar aquest oli.Les olives són totes de la varietat argudell, autòctona de l’Empordà, que dóna a l’oli la seva personalitat diferenciada.Les olives seleccionades són mòltes el mateix dia de la seva recol·lecció amb els mitjans més moderns, que ens permeten obtenir l’oli en primera premsada i en fred (25º C), respectant al màxim les seves característiques organolèptiques.
ANALÍTICA: 0,5º, grau màxim d’acidesa.