Cercar en aquest blog

divendres, 1 de juny de 2012

Els restaurants de Cabrils, Xeflis i Cal Gras s'identificaran amb el distintiu "Aquí servim productes de la terra Maresme"

 Els restaurants que comprin a productors del Maresme s'identificaran amb el distintiu 
"Aquí servim productes de la terra Maresme"


A partir d'avui els restaurants de la comarca que utilitzin productes de proximitat per a l'elaboració dels seus plats i menús es podran identificar amb el distintiu "Aquí servim productes de la terra Maresme" que concedeix el Consell Comarcal com a marca de qualitat i d'implicació de l'establiment amb el territori. La iniciativa, a la qual ja s'hi han sumat 19 restaurants, vol promocionar la gastronomia i la producció alimentària de qualitat del Maresme durant tot l'any.


A la comarca es programen més de cinquanta jornades gastronòmiques al llarg de l'any, una xifra que per si sola ja dóna idea del gran dinamisme del sector. Tot i això, el Consell Comarcal considera que el potencial del territori en quant a producció alimentaria i a restauració de qualitat permet situar el Maresme com a comarca km 0, on es poden assaborir plats i productes de proximitat al llarg de tot l'any.
Amb aquest objectiu, el projecte comarcal "Productes de la terra Maresme", que compta amb el suport de la Diputació, ha creat un distintiu que permet als restauradors que acrediten la compra de productes alimentaris maresmencs identificar-se de cara als seus clients, com a establiment compromés amb la qualitat, amb el producte comarcal i amb el medi ambient. Aquest distintiu té una validesa d'un any i es concedeix després de comprovar que els establiments compleixen els requisits establerts al Reglament .
Fins el moment, hi ha 19 restaurants acreditats i el Consell Comarcal està estudiant altres sol·licituds rebudes.