Cercar en aquest blog

dilluns, 27 de febrer del 2012

Jornades del Pèsol del Maresme 2012




El Maresme és una de les grans hortes del país, ric en productes de la terra, com ho demostren les més de 50 jornades gastronòmiques que hi ha programades al llarg de l’any, testimoni de la riquesa i la varietat de la cultura culinària de la comarca. Alguns dels seus productes han adquirit bona fama, com ara els pèsols de la floreta i els garrofal, al voltant de Sant Andreu de Llavaneres, Caldes d’Estrac i Mataró; les maduixes de la Vallalta i les cireres d’en Roca d’Arenys de Munt (a la primavera); el tomàquet rosa del Maresme (a l’estiu); els calamars, les gambes, els escamarlans i les cloïsses d’Arenys de Mar; les mongetes o fesols del ganxet de Malgrat de Mar i Palafolls, i els bolets del Maresme (a la tardor).
La cuina -amb predomini de suquets de peix i estofats amb les hortalisses pròpies de la terra- té un complement acreditat: la denominació d’origen d’Alella, famosa, sobretot, per la qualitat dels vins blancs.
La DO Alella és una vinya urbana, ubicada entre el mar i la muntanya. La varietat vinífera més característica és la pansa blanca. Els vins blancs, la producció majoritària, són el resultat de sumar les virtuts de diverses varietats de raïm. Per descobrir els secrets d’aquest vi excel·lent es pot visitar algun dels cellers existents. També es pot assistir a la Festa de la Verema, el mes de setembre, i a les Jornades Gastronòmiques del vi DO Alella, a la primavera.
Cal destacar l’existència de l’únic restaurant amb estrelles Michelin al Maresme: el Sant Pau, a Sant Pol de Mar, amb tres estrelles.


Per a més informació descarrega’t la Guia del Maresme al mòbil:
Bluetooth, gratuït apropant-te a la seu del Consorci, o a les oficines de turisme del Maresme
URL al mòbil http://maresme.batuin.mobi
De PC a mòbil, més informació de descàrrega segons el model de mòbil al web del Consorci www.costadebarcelonamaresme.cat
Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme