Cercar en aquest blog

dissabte, 17 de juliol del 2010

Inaguració de les 6es Jornades del Tomàquet del Maresme,LA CRÒNICA

Després de dos mesos de reunions, contactes, trucades, mails, etc. arriba el moment. A les 9h. del matí, arribem a Can Tosca per començar el muntatge del que serà el marc de la inauguració de les jornades d'enguany.

El lloc triat per la presentació és immillorable. La bellesa impressionant de la masia del segle XVI, els jardins impecables i la classe de Can Tosca, era el millor escenari per dur a terme aquests acte, i sobretot donava el nivell que des de l'Associació d'Hostalers de Cabrils, volíem donar a aquest acte.

A les 9h. en punt la Mª Àngels ja ens espera. Tot el material, cedit per Catering Botafumeiro i al que estem molt agraïts, és a punt. Anem muntant l'escenari, tal i com el teníem pensat. Els nervis dels dies previs ja no "apreten" pel fet de veure que anem bé. De mica en mica va agafant forma, el moviment de gent és constant, hostalers, brigada, tècnics, proveïdors, etc... i l'Antonio de Can Tosca, revisant tots els detalls dels jardins, per tal de que tot estigui impecable.

Lògicament i com no podia ser d'una altra manera, al migdia, els hostalers, tots al seu restaurant per fer el servei del migdia. I, "llei de Murfi", menjadors plens i els plans d'horaris, enlaire. Bé, una mica d'imprevist, sempre et fa espavilar un mica més.
A les quatre de la tarda, arriben els cambrers de l'Escola del Gremi de Mataró, als qui hem d’agrair la feina feta durant tot l'acte.

L'Albert Ortiz, del restaurant Axol, que fa dies que està "tancat" a la cuina preparant els plats que farà en directe durant el transcurs de l'acte, arriba per fer una ullada al que serà l'escenari de la seva demostració.

A les sis de la tarda, tot està apunt, el hostalers al seus respectius llocs, en Toti Royo, el "nostre" locutor i presentador de l'acte, ultimant els detalls i comprovant amb en Xescu Ferrer, tot el tema tècnic de só, teles, càmera...

A dos quarts de set, hora prevista per l'inici de l'acte, la gent ja va arribant. Tres quarts de set i comença l'acte amb una introducció "on off" fent una descripció del rei de la festa, el tomàquet.
Benvinguda i parlaments.

Estrena del nou presi de l'Associació, en Pep Masiques, que com jo mateix i d'altres membres de l'Associació, ha dormit poc per els nervis previs a l'esdeveniment. Tot i uns petits problemes tècnics de so amb el micro, se'n surt prou bé. En el seu discurs fa èmfasi i anima a la gent a consumir productes de proximitat, per qualitat, ja que últimament, per comoditat, som capassos de consumir un producte que ha estat collit abans de temps, a milers de quilòmetres i ha passat mesos de frigorífic en frigorífic. De debò creieu que aquest producte és millor que el de casa? Nosaltres creiem que no.

Parlament del president del Gremi de Mataró i Maresme, l'Antoni Graupera, que torna a insistir en el consum de proximitat. I finalment l'alcalde de Cabrils, en Quim Colomer. En Toti ens fa tres cèntims de com s'anomena el tomàquet en unes quinze llengües, aproximadament i conclou els parlaments, per convidar als assistents a accedir a la zona de begudes i de tast.

La sensació és que els assistents es troben a gust i que tot està al nivell esperat.

Tot seguit i amb els assistents degustant les preparacions que els divuit restaurants presents han preparat per a l'ocasió, comença la demostració gastronòmica de l'Albert. Com sempre espectacular, sembla que li està agafant el rotllo a això de cuinar en públic. Els assistents observen i escolten amb atenció la demostració de l'Albert, a qui acompanya el seu cunyat per ajudar-lo ja que la setmana passada es va trencar un dit de la mà.

L'Àvia Remei, convidada d'honor de l'Associació, dic d'honor, pel respecte i admiració que tinc per aquesta persona. Per tercera vegada, no s’ho va pensar ni un segon en acceptar la invitació a l'acte, tenint en compte l'agenda tan apretada que té, sempre troba un reconet per nosaltres.

Aprofitant la seva presència, la vam fer treballar una mica i va ser l'encarregada de tastar les preparacions de l'Albert. D'experiència i paladar no n’hi falten, i no exagero quan dic que es va sorprendre gratament del resultat.

Finalment en Toti, va concloure l'acte, agraint la presencia als assistent, organitzadors, col·laboradors i a tothom que ha fet possible l'èxit de l'acte de presentació de les 6es Jornades del Tomàquet del Maresme.

Aquesta és la primera crònica que escric al bloc, desprès de tres anys d'existència del mateix, ja tocava, però és que sóc més de tomàquets que de lletres!

Tinc la nececitat d'agrair l'esforç, plena dedicació i l'ajuda de la Mª Angels i l'Antonio de Can Tosca, al Càtering Botafumeiro, a l'Albert Ortiz i família, en Toti Royo, a l'Àvia Remei, en Josep Carlos Babot, en Kim i la Vasi, en Jaume Castells, en Quico Tarruella, en Xescu Ferrer, a la Laia Ferrer, a la Núria, la Teia, en Jordi Serra, en Cèsar, en Xavi d'Estrella INEDIT, l'Isidre de Parxet, la Iratxe i en Victor de Font Vella, en Josep Mª Basart i el seu germà, en Joan i fills del restaurant El Paller, als restaurants de fora de Cabrils i als catorze restaurants de l'Associació d'Hostalers de Cabrils, a la revista Pànxing, la Clau, Mataró Ràdio, Ràdio Vilassar de Dalt, Canal Maresme Digital i en definitiva a tots aquells que han fet possible aquest acte. Un cop més, gràcies.

Per acabar, no puc deixar d'agrair molt, però que molt, el suport del meu pare, en Josep Abril, la meva dona la Silvia Galbany i a tots els que aquests dies m’han hagut d’aguantar i a qui els hi agraeixo de tot cor. També com no al "Presi" en Pep Masiques, amb qui tinc la sensació que farem grans coses plegats, juntament amb els membres de la junta de l'Associació. Peró si hi ha algú que li dec molt, aquest és el meu mestre d'ofici i d'aventures, en Josep Mª Pla del restaurant Spla.

A tots vosaltres, un cop més,gràcies i arreveure!

Toni Abril, membre de l'Associació d'Hostalers de Cabrils.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies a tú també Toni!!!

Restaurants AXOL i Xaret