Cercar en aquest blog

dimarts, 29 de gener de 2008

Salsa de Calçots a l'estil Xeflis

Ingredients:

6 Tomàquets madurs
1 Cabeça d'alls
4 Nyores
250 gr. d'ametlla Marcona torrades
oli de gira-sol, vinagre i sal.

Elaboració:

Escalivem els tomàquets i els alls (si pot ser a la brasa millor).Posem les nyores en remull amb aigua ben calenta, per rehidratar-les.Pelem els tomàquets i els alls i els posem en un pot de plàstic.Afagim les ametlles, les nyores sense llavors ni peduncle, la sal i un raig de vinagre.
Agafem una batedora (turmix) i triturem, afegint l'oli de mica en mica per tal de lligar be la salsa.

PD:També si pot posar avellanes i una fulla de menta.Ni ha que hi posen pebre o vitxu, això ja es al gust del consumidor!Aquesta recepte el l'original que fem al Xeflis per els calçots i per el Xató, esperem que la gaudiu aquesta temporada "calçotaira".
Salut i bons aliments!

1 comentari:

JORDI ha dit...

Merci Toni!! això és un tresor!