Cercar en aquest blog

divendres, 8 d’agost de 2008

DAUS DE TONYINA CRUIXENT AMB TOMÀQUET CONFITAT, ESPINACS, SHI-TAKE IVINAGRETA DE SOJA I MEL



Recepta del Restaurant Can Rin





INGREDIENTS:



(per4 persones)
• 12 daus de tonyina fresca d'uns 3 cm. de gruix
• 2 ous
• 100 gr. de pa ratllat japonès
• 8 tomàquets
• 1 gra d'all
• 1 polsim d'orenga
• 1 manat d'espinacs frescs
• 8 bolets Shi- Take
• Oli d'oliva
• Soja
• Mel
• Sal, pebre



ELABORACIÓ:


Primer de tot, farem el tomàquet confitat. Agafarem els tomàquets i els escaldarem, els hi treurem la pell, les llavors i ho tallarem a dauets. En una cassola, posarem un raig d'oli d'oliva i una gra d'all. Un cop estigui dauradet, afegirem el tomàquet i baixarem el foc. Rectificarem de sal, li posarem sucre per a l'acidesa i un polsim d'orenga. Ho deixarem coure fins que es confiti i perdi part de la seva aigua, reservarem per a que refredi i un cop estigui fred, li posarem un rajolí d'oli d'oliva verge extra que ens donarà aroma i brillantor.


Un cop tinguem els daus de tonyina, els salpebrerem, passarem per ou i pa ratllat japonès com qualsevol arrebossat i ho reservarem a la nevera. Netejarem i laminarem els shi-take per a passar-los per la paella amb una mica d'oli. Per preparar la salsa, en un bol posarem tres cullerades d'oli d'oliva per una de soja i una de mel i ho emulsionarem una mica amb la varilla. Muntarem el plat posant-hi un llit de confit de tomàquet, a sobre hi posarem els tres daus de tonyina fregits intercalant-hi unes fulles d'espinacs, al voltant del plat hi posarem el shi-take i ho acabarem salsejant amb l'emulsió d'oli-soja-mel.



PLATS RECOMENATS: Amanides i plats de temporada
Direcció: Andreu i Pep Masiques
Dia de tancament per descans: DILLUNS
Torrent Roig, 2 . 08348 Cabrils .

Tel. 93 750 90 01

www.canrin.net