Cercar en aquest blog

dimecres, 2 de juliol de 2008

Arròs parellada


6 persones
55 minuts


Ingredients:

1 pollastre petit i tendre
6 salsitxes
6 gambes
24 musclos
6 rodanxes de llom
3 carxofes mitjanes
200 g de calamars
250 g. de tomates madures
250 g de pèsols esgranats
2 dl. d 'oli; sal, pebre
1 ceba, uns brins de safrà
2 grans d'all
1 llimona
brou o aigua calents
julivert

Elaboració:

- Cal obrir els musclos al baf, treure'n les valves i reservar-los.
- En una paella amb oli, fregiu el pollastre tallat a trossos petits, fins que quedi
ben daurat; un cop fregit, retireu tots els ossos. Fregiu el llom, les salsitxes i els
calamars.
- En el mateix oli, fregiu les carxofes, un cop retirad es les fulles dures i dividides
en sis trossos (fregueules amb suc de llimona per tal que no es tornin negres),
afegiu les cebes picades fines, quan siguin daurades, incorporeu les tomates
ratllades i deixeu coure uns minuts.
- Agregueu novament a la paella tots els ingredients anteriors.
- En el morter, piqueu els alls, el julivert i el safrà lleugerament torrat. Després cal
diluir-ho amb un xic d'aigua i afegir-ho al sofregit.
- Afegiu a la paella, amb tots els altres ingredients, els pèsols i l'arròs; deixeu-ho
ofegar una mica i afegiu-hi el doble de volum de l'arròs d'aigua ben calenta (pot
ser brou). Assaoneu amb sal i pebre. Poseu-ho al foc uns vuit minuts.
- Escalfeu prèviament el forn a 220 C. Passats els vuit minuts a sobre el foc,
introduïu la paella al forn uns deu minuts més, destapada. Abans de posar la
paella al forn, cal que hi poseu els musclos i les gambes pelades al voltant.