Cercar en aquest blog

divendres, 27 de juny de 2008

Coca de recapte



4 persones
1 hora i 10 minuts, més el temps de fermentació
Ingredients:

Per a la massa:
500 g de farina
30 g de llevat premsat
sal
1 vas d'aigua tèbia
30 g de mantega
1 dl. d'oli
Guarnició:
6 tomates madures
3 cebes
4 arengs
3 alberginies
3 pebrots vermells
sal
1 dl. d'oli
Elaboració:

1. Poseu la farina sobre el marbre en forma de volcà, en el centre, fiqueu-hi els
altres ingredients, tret de l'oli. Treballeu amb les mans fins que s'obtingui
consistència i es desenganxi fàcilment del marbre.

2. Quan estigui feta, deixeu la massa en un lloc temperat i tapeu-la amb un drap per
tal que fermenti, procurant que no rebi corrent d'aire. Trigarà a fermentar unes
tres hores.

3. Torneu a posar la massa al marbre, afegiu-hi l'oli, treballeu-la fins que l'oli hagi
quedat absorbit i la massa quedi suau i elàstica; deixeu-la reposar trenta minuts
més, tapada.

4. Mentrestant, rostiu els pebrots i les albergínies, peleu-los, traieu-los les llavors i
talleu-los en tires.

5. Ensalgueu amb farina una safata de forn i esteneu la massa preparada, tot
donant-li la forma de coca, amb les mans untades amb oli; a sobre, colloqueu-hi
les cebes tallades rodones, la tomata trossejada, els pebrots i les albergínies, els
arengs nets i tallats; tireu-hi oli per sobre.

6. Porteu-ho al forn, que ja ha d'estar calent, a 180 C, uns trenta minuts. Es pren
calent, és quan està al màxim el seu sabor exquisit.