Cercar en aquest blog

dijous, 19 de juny del 2008

Fruites seques garrapinyades


Ingredients:

100 g. d'ametlles torrades
100 g. d'avellanes torrades
100 g. de nous
400 g de sucre
una mica d'aigua


Elaboració:

Amb el sucre i l'aigua, formeu un almívar molt fort fins que agafi color. Remeneu-ho amb una espàtula de fusta per tal que no quedi enganxat en el fons.


Quan l'almívar estigui al seu punt, afegiu-hi les ametlles, avellanes, prèviament rentades i pelades, i les nous. Deixeu-ho al foc, removent contínuament per impregnar-les de l'almívar i perquè no es quedin enganxades en el fons.


Unteu el marbre amb oli o poseu una safata fonda també untada; amb l'espàtula, separeu els fruits secs que tinguin tendència a enganxar-se formant bola. Quan siguin freds ja no s'enganxaran.

Per guardar-los, poseu-los en un not de vidre.