Cercar en aquest blog

dilluns, 26 de maig del 2008

TRUITA DE MONGETES AMB SORPRESA A L'ESTIL DE LES ANNES

Aquí teniu la recepte de la truita guanyadora del primer concurs popular de truites de Cabrils, que van fer l'equip nº5, compost per l'Anna Dachs i l'Anna Calvo. Bon profit!


Ingredients per a 4 persones:

400g de Mongetes de Santa Pau escurregudes
6 ous
6 talls de bacó filatejat (1 el dedicarem a la guarnició)
5 talls a rodanxes de butifarra negra
1 ceba mitjana
2 grans d'all
Barreja de bolets (trompetes de la mort, rossinyols, ceps...)
Julivert picat
Oli i sal al gust
Elaboració:
Piqueu la ceba i els alls ben petits i sofregiu-los a la paella a foc lent per a quedi tot ben potxat. Reserveu-los. Talleu la butifarra negra en dauets sense pell i el bacó a tiretes i ho enrossiu lleugerament a part amb una mica d'oli. Tot seguit afegiu-hi les mongetes poseu-hi sal i salteu-ho una mica. A part, salteu els bolets prèviament tallats (guardeu-ne un parell de sencers i ben bonics per presentar el plat, també saltats). En el cas que els bolets siguin secs, remolleu-los en aigua tèbia durant 5 minuts abans de fer-los servir. Quan els bolets hagin evaporat l'aigua que segreguen durant el saltat, poseu-hi julivert picat.
Incorporeu la ceba i els bolets al saltat principal.
Separeu els rovells de les clares i monteu-les en un bol per aconseguir una textura més esponjosa. Incorporeu-hi els rovells i saleu-ho. Afegiu dintre el bol tot el saltat i remeu-ho. Ja és el moment de donar-li forma a la truita posant la barreja a la paella. Deixeu-la coure per un costat i després la tombeu. La deixeu coure per l'altre costat i l'emplateu. Recordeu presentar la truita amb els bolets sencers i per acabar de guarnir-la no està de més elaborar una rosa amb una tira de bacó. Llestos!

1 comentari:

Tu ets Cabrils ha dit...

Prenem nota de la recepta i provarem de fer-la a casa; tot i que també estaria bé que els restaurants de Cabrils la recollissin a les seves respectives cartes.
Salutacions!
Tuets