Cercar en aquest blog

dimecres, 2 d’abril del 2008

Cervesera del Montseny

Les cerveses de la Companyia Cervesera del Montseny són ARTESANALS pel seu mètode d’elaboració, INTEGRALS pels ingredients utilitzats i NATURALS pel sistema d’envasat.



La Companyia Cervesera del Montseny és una MICROCERVESERIA amb una capacitat productiva de 2.600 litres en cada elaboració. Mitjançant el sistema d’elaboració tradicional anglès (amb maceració pel mètode d’infusió simple), el procés productiu és pràcticament manual, amb les mecanitzacions bàsiques imprescindibles. Degut a aquestes singulars característiques d’elaboració, es produeixen CERVESES ARTESANES com les que ja ens arriben de Bèlgica, Alemanya, i d’altres països europeus.

Les nostres cerveses contenen els ingredients contemplats a la Llei de Puresa Alemanya (de 1.516): aigua (del Montseny), malta (d’ordi i de blat), flor de llúpol i llevat. Només quan les característiques de l’estil cerveser reproduït ho requereixen, fem servir cereals addicionats per enriquir les propietats de la cervesa. Així doncs, la +Negra és de l’estil STOUT, i conté cereal cru laminat de: civada, ordi, blat i sègol. Per tant no hi posem ni arròs, ni blat de moro, ni d’altres fècules que el que hi aporten bàsicament és el sucre per facilitar la fermentació, però que no tenen propietats organolèptiques ni nutritives sobre el producte final (la legislació – RD53/1995- permet substituir fins a un 50% de la malta de la recepta). A més a més, tampoc utilitzem concentrats de llúpol (olis o pellet), sinó la seva flor sencera premsada i envasada al buit amb tots els seus aromes i propietats.

Per tant elaborem CERVESES INTEGRALS degut als seus ingredients, així com al producte final que no s’ha filtrat ni pasteuritzat.




Les cerveses amb llevat es poden servir de dues maneres: deixant els sediments en el fons de l’ampolla, o bé removent-los abans de servir el final de la cervesa. La incorporació de llevat, a més d’aportar totes les vitamines i propietats beneficioses del propi llevat, modifica el sabor de la cervesa. D’aquesta manera servirem o no, el llevat dipositat al final de l’ampolla, tenint en compte la tradició de cada estil (por exemple las Weizen alemanyes sempre es serveixen amb el llevat), i principalment, els gustos personals.






La “+Lupulus” (Íber Ale) seria, per entendre'ns, la rossa. De trago llarg i repetició amable. Fresca i fina alhora apaivaga la set deixant acaronar un cos de llúpol prou sedós. Puntet amarg de “cervesa, cervesa”, que desperta àgil la memòria. Apta per a tots els usos, us la recomano a l'hora de l'aperitiu, tot encetant viatge plàcid cap a Txèquia.




La “+Malta” (Pale Ale), per la seva banda és una cervesa torrada, dita d'alta fermentació. Aquesta, veieu, la prendria d'una en una, més pausadament i plàcida. En diria de trago mitjà. Seria la que més em recorda el trago compartit dels pubs de la vella Anglaterra. És densa, de cos més avellutat. Apta per a usos acotats: calma la set i acosta a la taula. Si us agrada la cuina, guiseu-hi un pollastre de pagès.




La “+negra” (Stout Ale) és la tercera dimensió de la cervesa. D 'alta fermentació, també, seria, parafrasejant l'argot del vi, fruit d'un cupatge molt complet. És saborosa, complexa, rica, aromàtica, i té una qualitat que sobresurt, és nutritiva, omple amb gust. És òptima per a llevants de taula i gots de nit enllà. Combina de meravella amb el formatge blau de Centelles i amb xocolata negra de la bona.

Nota de Cata:Pep Palau




Administració: (Olga) +(34) 652666800


Tècnic: (Pablo) +(34) 626198147


Comercial: (Joan) +(34) 639273541