Cercar en aquest blog

dilluns, 1 d’octubre del 2007

Sinols Garnatxa



SINOLS: nom d’un llinatge d’origen normand del segle X. Defineix les muntanyes de Roses que fan de contrafort al massís del Cap de Creus, des d’on es contemplen les vinyes que donen a aquest vi el seu caràcter.
Els raïms ben madurs de Lledoner Roig (Garnatxa Roja) són a l'origen d'aquest vi dolç. Una llarga maceració a baixa temperatura, l'apagat amb esperit a mitja fermentació i un envelliment en " soleras" li donen una personalitat tradicional i moderna alhora.

Elaboració: vi dolç natural elaborat amb raïm molt madur de Lledoner Roig (Garnatxa Roja) de vinyes de més de 50 anys. Un cop derrapat, es macera a molt baixa temperatura deixant que s'iniciï lentament la fermentació alcohòlica. Aquest procés s'atura afegint-hi alcohol vínic fins arribar als 15 graus. La criança mitjançant el sistema de soleres en bótes de diferents fustes (acàcia, cirerer, castanyer i roure) li acaben de donar la seva personalitat definitiva.

Nota de tast: color vermell teula amb tons melis i daurats. Al nas, trobem aromes de fruites fresques, fruites assecades, confitades o cuinades al forn, de codonyat, caramel, confitura i també d'espècies (vainilla i canyella). En assaborir-lo, es retroben i distingeixen els gustos de les diferents aromes copsades. Postgust intens, persistent, saborós, dolç i natural.

Gastronomia: entre hores redescobrim el plaer d'assaborir un bon vi dolç natural. Combina amb les postres, tant d'arrel tradicional (fruits secs, macedònia, bunyols, teules...) com de nova creació (culis de xocolata, confitura de codony, tatin de poma...). També podeu gaudir d'aquest vi a temperatura més freda, com a excel·lent aperitiu.

+ info: