Cercar en aquest blog

divendres, 28 de setembre del 2007

Fires i Festes de Tardor a Catalunya

Fira de tardor

La fira dels productes del Montseny Arbúcies (la Selva)
Tercer cap de setmana d’octubre.


Quan arriba la tardor les diferents poblacions que hi ha a peus del Montseny celebren fires i festes destinades a presentar els fruits dels seus boscos, d'entre les que destaca la Fira de Tardor d'Arbúcies. Bolets, castanyes i altres productes fets artesanalment omplen carrers i places de la vila.


Cada tercer cap de setmana d’octubre els carrers i places d’Arbúcies s’omplen de parades que presenten els millors productes artesanals locals i de diverses activitats al voltant de dos dels principals productes del Montseny: els bolets i les castanyes. Durant dos dies la Plaça de la Vila acull la Fira de comerç d’Arbúcies, la Fira de Productes de la Terra i la Fira d’Artesans, mentre que al Passeig de la Riera es pot veure la Fira d'Oficis del Bosc i una exposició de vegetació i fauna del Montseny.

La jornada comença dissabte amb la cercavila inaugural de la fira, amb gegants i cap-grossos i amb un primer tast dels productes d’Arbúcies. Per la tarda hi ha activitats pels més petits: concurs infantil de boletaires i tot seguit animació infantil i xocolatada. Els actes més destacats de diumenge són la trobada de boletaires i l’exposició i tast de bolets i la castanyada popular que es celebra a la Plaça de la Vila organitzada per la Unió Boletaire d’Arbúcies. En el marc de la Fira de Tardor també es celebren altres activitats culturals com exposicions fotogràfiques i les "Jornades Gastronòmiques del Bolet, la Caça i la Castanya", que s’allarga fins a mitjans de novembre.

Text: Redacció festes.org
Fotografies: Ajuntament d'Arbúcies

+ info:
Ajuntament d’Arbúcies
Arbúcies (la Selva)972.162477
http://www.arbucies.com/






Fira del Torró i la Xocolata a la pedra

Dolços artesans i oficis tradicionals
Agramunt (l'Urgell), Cap de setembre proper al 12 d'octubre


Un cap de setmana que combina xocolatades, mostres gastronòmiques, degustacions i venda de torró amb parades artesanes, exposicions, conferències, exhibicions d’oficis artesans i moltes altres activitats.

La Fira del Torró i la Xocolata, un dels esdeveniments més rellevants i concorreguts de la vila d'Agramunt, ha aplegat en les seves darreres edicions, prop de 40.000 visitants en les diferents activitats que s'inclouen en la programació.

La Fira gira al voltant de les exposicions, demostracions de cuita i degustacions de xocolata i torrons, els dos productes estrella. Entre les activitats previstes destaquen el "Menestràlia", diverses demostracions en directe d'activitats i oficis tradicionals; "Lo Catxo", un peculiar joc que fa anys utilitzaren els torronaires per vendre els seus torrons o els ja populars "Tasts", on es poden degustar productes de xocolata, torró i licors tradicionals.

El torró d'Agramunt, que és elaborat amb mel, avellana de Reus, clara d'ou i pa d'àngel circular, té una llarguíssima tradició que es remunta al segle XVII i va obtenir recentment la qualificació d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP) per part de la Comissió Europea. La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt és també el lloc per presentar els nous productes que van sorgint a base d’anar experimentant amb diferents dolços.

A més a més, com a conseqüència de l’èxit que ha tingut aquesta fira durant els darrers anys, s’han organitzat tota una sèrie d’activitats paral·leles, com la Mostra d’Antiquaris i Brocanters, la Fira de la Diversitat, que inclou estands d’ONGs i de col·lectius immigrants, i el FiraNit, que porta el ritme i la música a les nits.


Text: Redacció festes.org

+ info:

Ajuntament d'Agramunt

http://agramunt.ddl.net/mes/

Plaça de l'Església, 1

Agramunt (l'Urgell)

973.39.06.32

agramunt@svt.es