Cercar en aquest blog

dimecres, 3 de setembre del 2008

Galactic, un Hotel amb vistes.


A 450 quilòmetres de la Terra. Allà obrirà les seves comportes, prop del 2012, el primer hotel espacial .



Pareix que ni Jules Verne ni Arthur C. Clarke no anaven errats quan somiaven, als seus escrits del segle XX, de colonitzar l’espai exterior. És tanta la rutina que impregna l’aerodinàmica que, fins i tot, ha surgit el concepte de turisme espacial. De fet, la setmana passada era presentat a Barcelona l’Hotel Galàctic, promogut per l’empresa Galactic Suite. El perquè de fer-se públic a la ciutat comtal prové dels orígens, igualment catalans, del seu arquitecte, Xavier Claramunt.
La tasca de Claramunt s’ha centrat a compaginar la sempre complexa tecnòlogia espacial i les necessitats de l’hostaleria, malgrat que aquest hotel sigui de tot menys un establiment normal.

—La meva habitació que amb vistes a Europa, per favor.
—Ai! Idò que des de la meva finestra es vegi Àsia, d’acord?

És un diàleg fictici, però a partir del 2012, data d’inauguració de l’hotel, serà ben real. Segons Claramunt, en cada vol viatjaran sis persones; dos tripulants i quatre turistes. Durant l’estada, de quatre dies, el transbordador estarà fixat en el mòdul base d’arribada per donar seguretat al passatger.

Aquest mòdul complirà la funció de zona comuna i es connectarà amb les habitacions –cadascuna per a dues persones i amb un mòdul de serveis. Els turistes podran veure sortir i posar-se el sol 15 vegades al dia. Cada 80 minuts, a més a més, es completarà una òrbita al voltant del planeta Terra.

Però, què és el que poden fer dins d’aquest hotel tancat? Just en arribar, els visitants intergalàctics seran rebuts amb un combinat energètic i conduïts a les seves habitacions per deixar-hi l’equipatge i acomodar-s’hi.
Està previst que tot d’una es connectin amb la Terra per saludar familiars, amics i els mitjans de comunicació que ho sol·licitin. Després es procedirà a preparar entre tots el menjar i tant els turistes com la tripulació es retiraran a les seves cambres per descansar de les emocions del primer dia.

Amb spa incorporat

El segon i el tercer dia s’iniciaran amb exercicis físics, algun dels quals seran en una cinta cilíndrica sense fi de bicicleta en la qual es podran exercitar cames i braços. Una de les experiències més noves que podran experimentar els clients és l’spa que enginyers i arquitectes de Galactic Suite desenvolupen en aquets moments. Serà concebut com una esfera transparent en la qual s’introduirà una bombolla d’aigua de 20 litres.

A les habitacions, mentrestant, tindran temps per meditar, llegir i observar l’espai, i les superfícies de velcro que s’hi han previst permetran moviments controlats per a les activitats que els vinguin més de gust.

També podran consultar informació referent a la posició i velocitat de l’hotel en l’espai, com també cercar zones geogràfiques a la Terra i al mapa sideral de l’espai a través d’unes pantalles instal·lades al costat de les finestres dels mòduls.

Inicialment està previst programar dos viatges a la setmana i enviar unes 350 persones a l’any a l’espai, però no es descarta llançar més mòduls si la demanda de places és superior.
Sembla mentida però, assegura Xavier Claramunt, l’any 2012 hi haurà unes 40.000 persones amb capacitat econòmica per comprar un bitllet de tres milions d’euros.

De les 38 reserves realitzades a partir de gener de 2008 a través de la web de la companyia (www.galacticsuite.com), només quatre provenen de l’Estat espanyol, mentre que vuit procedeixen d’Estats Units, set dels Emirats Arabes, sis de la Xina, cinc de Rússia, cinc més d’Austràlia i tres de Sud-amèrica.
Publicat al dBalears.cat