Cercar en aquest blog

dilluns, 7 d’abril del 2008

Slow Food

Avui us fem reso de l'anomenat moviment Slow Food, un moviment en ple creixement i que té una manera de veure i viure l'alimentació, total-ment contraria a l'actual estil de vida.
Prou de fast-food, stress, poc temps i ràpid que faig tard...
Com diu un anunci: Som el que mengem!
Doncs això, a menjar bo i tranquil!
Bon profit!

Slow Food és una associació ecogastronòmica sense ànim de lucre finançada pels seus membres. Es va fundar en 1989 per a contrarestar la fast food i la fast life, impedir la desaparició de les tradicions gastronòmiques locals i combatre la falta d'interès general per la nutrició, pels orígens, els sabors i les conseqüències de les nostres opcions alimentàries. Avui, amb més de 80.000 membres en tot el món, vam fomentar una nova lògica de producció alimentària, vam desenvolupar programes d'educació alimentària i vam actuar a favor de la biodiversitat.









La nostra filosofia
Creiem que tots tenim el dret fonamental al plaer, i que som responsables de protegir un patrimoni alimentari, tradicional i cultural que fan part d'aquest plaer possible. El nostre moviment ha estat fundat entorn del concepte de ecogastronomìa: reconeixement de la forta connexió entre el menjar, el terreny i el planeta.. Segons Slow Food l'alimentació ha de ser bona, neta i justa. Els aliments han de tenir bon gust, han de ser produïts sense danyar l'ambient, les espècies animals i la nostra salut, i els productors han de ser retribuïts justament. Ens considerem coproductors i no consumidors. Volem ser informats sobre les maneres de producció del que mengem, i el suport a qui ho produïxen fa de nosaltres un soci actiu de tot el procés.