Cercar en aquest blog

dijous, 23 de desembre del 2010

TESTUAN 2010, el vi de Cabrils.



Primer vi d'un nou projecte que recupera vinyes a Cabrils, al Maresme.


El Testuan 2010 és un nou vi de la DO Alella, nascut d'un projecte col·lectiu d'amics de Cabrils que volien recuperar l'activitat vitivinícola en aquest municipi del Maresme. Es tracta d'un vi blanc 100% Pansa Blanca, provinent d'una finca amb vinyes plantades fa quatre anys. D'aquest primer test se n'han fet 300 ampolles, a partir de la collita que es va veremar el 18 de setembre. El procés tècnic per a obtenir el vi i embotellar-lo s'ha hagut de fer en instal·lacions cedides per un altre celler de la comarca, esperant que en un futur el projecte tingui un espai propi. Els seus creadors l'han definit com un "vi fresc, (...), una combinació única d'aromes de pera i poma mostrant el punt just entre caràcter i tipicitat".

Per Quim Colomer, un dels impulsors del projecte i actual alcalde de Cabrils, el Testuan és fruit de la il·lusió de persones que "teniem algun vincle o record familiar amb el fet de fer vi, i que entenem el projecte com una activitat que ens implica personalment ". Recuperar la vinya també suposa "valorar un element del nostre paisatge que havia anat desapareixent, i que té molta significació en un poble amb tanta activitat gastronòmica". Així, la primera intenció dels impulsors del Testuan és presentar als restauradors de Cabrils el nou vi, mentre que s'espera augmentar la superfície de vinya en properes anyades: a la finca adjacent hi ha vinyes més velles, tot i que el seu ús s'hauria encara de negociar.

El grup de persones que sota la societat Sapiens the game SCP, s'han agrupat per fer possible aquest Testuan 2010, són Lionel Martin, Andreu Sala, Pierlo Sinigaglia, Miquel Riera, Julien Schmitt, Kike Foncillas i Quim Colomer.